Stanić Krivokapiću: Bili ste neiskreni kada ste se izvinjavali, pokazujete da smatrate građane intelektuelno inferiornim

"Jer ovo više nije pitanje politike, nego elementarnog morala i osjećanja lične i porodićne časti i obraza. Do danas ste pokazali da ne držite riječ, ni kad ste rekli da ćete raditi javno, ni kad ste rekli da neće biti partijskog zapošljavanja...", poručio je Stanić

13375 pregleda 54 reakcija 54 komentar(a)
Stanić, Foto: Savo Prelević
Stanić, Foto: Savo Prelević

Dok još 58 familija oplakuje svoje najmilije koje su izgubili usljed koronavirusa samo ove nedjelje, premijer i članovi njegovog kabineta pokazuju da im javno zdravlje, mjere koje propisuju i briga za ljudske živote ne znače ništa, ocijenio je portparol Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić.

Stanić je rekao da vojska na ulicama koja pazi na poštovanje mjera i hiljade radnih mjesta pred gašenjem zbog zabrane rada, ne smeta premijeru Zdravku Krivokapiću da pokaže "kako je iznad svih ostalih građana", te istakao da "odlazak na sahranu episkopa iz susjedne države, bez poštovanja mjera, iznova pokazuje da premijer Krivokapić nije bio iskren kad se prethodnih puta izvinjavao što krši mjere koje propisuju institucije Vlade."

"Premijeru Krivokapiću, očigledno ste bili neiskreni kad ste se izvinjavali zbog nepoštovanja mjera, a danas pokazujete da smatrate građane Crne Gore intelektualno inferiornim, jer mislite da će vam uz još jedno izvinjenje sve proći. Neće i ne smije! Jer ovo više nije pitanje politike, nego elementarnog morala i osjećanja lične i porodićne časti i obraza. Do danas ste pokazali da ne držite riječ, ni kad ste rekli da ćete raditi javno, ni kad ste rekli da neće biti partijskog zapošljavanja, ni kad ste obećali budžet do kraja prošle godine, ni kad ste tvrdili da će se Vlada izboriti sa virusom", poručio je Stanić.

On je kazao da je premijer pokazao da nije u stanju da održi elementarno obećanje da će poštovati mjere koje Vlada propisuje građanima, koji plaćaju kazne ukoliko se ponašaju kao on.

"Zbog toga ste nedostojni funkcije koju obavljate i tražimo od Vas hitno povlačenje kako bi se neko drugi pokušao izboriti sa najvećom zdravstvenom krizom u našim životima na odgovoran način. Dok kršite mjere, gasite kompanije, ostavljate ljude bez novca da prehrane porodicu, a naš zdravstveni sistem je pred pucanjem sa iscrpljenim ljekarima i medicinskim osobljem - za danas je Vašoj vlasti najbitnije bilo otpuštanje sa posla uglednog doktora Nebojše Kavarića. Poslije 32 godine rada u javnom zdravstvenom sistemu, otpuštate ljekara koji je do juče vodio najveći sistem primarne zaštite u Crnoj Gori, dok istovremno raspisujete oglase za ložače, servirke i domare u zdravstvenom sistemu. Progonite ljekare, da bi primali partijske aktiviste, dok se o građanima brine sve manje i manje stručnih ljudi. I ako je od vlasti koju Vi vodite - previše je", zaključio je Stanić.

Bonus video: