"veljović i uprava policije nijesu ništa preduzimali"

Demokrate: "Škoda" ispred zgrade Bogdanovića bila parkirana u periodu kada je bio praćen i prisluškivan

"Sa ove vremenske distance lako je zaključiti da su se nalogodavci i agenti toliko bili osilili da se nisu ni skrivali i da su upravo željeli da stave do znanja kako prate poslanika Bogdanovića, pomišljajući da će ga možda tako zastrašiti, spriječiti ili blokirati u njegovim namjerama da posvećeno radi na promjenama u Crnoj Gori"

8213 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora ponovila je optužbe na račun bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića da on i resor kojim je rukovodio nijesu uradini ništa kada su im dostavljene fotografije automobila sa zatamnjenim staklima koji je danima u junu 2020. godine bio parkiran ispred zgrade u kojoj stanuje poslanik Boris Bogdanović.

U nepotpisanom saopštenju Demokratske Crne Gore se navodi da je automobil bio parkiran ispred zgrade Bogdanovića "upravo u periodu za koji je utvrđeno od strane novog rukovodstva ANB-a da je bio predmet prisluškivanja od strane tajnih agenata".

"Poslanik Bogdanović je sve uredno prijavio Upravi policije jer je znao da ga prate, vidio da ga prate i tako pribavio brojne dokaze o praćenju, a između ostalog i fotografije automobila iz kojeg je vršen danonoćni nadzor na stan u kojem živi. Sa ove vremenske distance lako je zaključiti da su se nalogodavci i agenti toliko bili osilili da se nisu ni skrivali i da su upravo željeli da stave do znanja kako prate poslanika Bogdanovića, pomišljajući da će ga možda tako zastrašiti, spriječiti ili blokirati u njegovim namjerama da posvećeno radi na promjenama u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Iz Demokratske Crrne Gore su dostavili na uvid fotografije jednog od brojnih automobila iz kojeg je, kako navode, Bogdanović kontinuirano praćen i posmatran.

"Taj automobil iako nepropisno parkiran nije uklonjen ni o strane nadležnih službi koje vode računa o komunalnom redu, što govori upravo o organizovanosti i nedodirljivosti špijuna poraženog režima. Takođe, parking neposredno pored lokacije na kojoj je pozicioniran automobil bio je prazan. Važno je napomenuti da je taj automobil bio parkiran svakog dana više od 15 časova. Pored ovih veoma sumnjivih elementa dodajemo i nekoliko ključnih. Kada smo javnost obavijestili o ovom automobilu i izrazili sumnju da se iz njega prate funkcioneri Demokrata, jedan vlasnik renta car agencije iz Podgorice, pozvao je predsjednika OO Demokrata Glavnog grada kako bi mu saopštio da je taj automobil iznajmljen od njihovog stalnog klijenta".

Iz Demokratske Crne Gore postavljaju pitanje "ko iznajmljuje automobil na rentu, koji potom parkira na istoj lokaciji po više od 15 časova dnevno?"

"U prilog tada izraženoj sumnji o praćenju, ide i fotografija koju je pored navedenog automobila objavila Antonela Balić, zaposlena u direktoratu DPS-a, uz opis "čuvajte se limuzine". Sve ove činjenice i dokazi nijesu bili dovoljni Upravi policije na čelu sa Veljovićem da preduzme mjere, sprovede istražne radnje i procesuira odgovorne, već naprotiv, tadašnji direktor Uprave odgovorio je zvaničnim dopisom poslaniku Bogdanoviću da je navodno sve u redu i da nema elementa za krivično gonjenje".

Fotografija koju je uz saopštenje dostavila Demokratska Crna Gora
Fotografija koju je uz saopštenje dostavila Demokratska Crna Gorafoto: Demokratska Crna Gora

U saopštenju Demokrata se navodi da nije bilo profesionalnog postupanja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića, "vjerovatno gospodin Bogdanović i ostali funkcioneri Demokrata nikada ne bi saznali istinu - da su bili praćeni i prisluškivani".

"Na kraju konstatujemo, da onaj ko neće da postupa po zakonu, uzalud su svi dokazi ovog svijeta, jer takav uvijek traži razlog za odbranu svog interesa, a onaj ko hoće da radi profesionalno, uvijek nađe način da sprovede zakon. Na ovom primjeriu se besprekorno jasno uočava razlika u radu poražene i nove vlasti", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas