Kovačević: Možda je Cetinje prijestonica, Podgorica glavni grad, ali Nikšić je srce Crne Gore

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović istakao je da ovo nije bitka za Nikšić, jer je on svoje bitke dobio ranije, a poslednju i najveću 30. avgusta, već je ovo "bitka za dostojanstvo, budućnost, a ponajviše bitka za sadašnjost"

26884 pregleda 97 reakcija 94 komentar(a)
Sa skupa u Župi, Foto: Za budućnost Nikšića
Sa skupa u Župi, Foto: Za budućnost Nikšića

Možda je Cetinje prijestonica, možda je Podgorica glavni grad, ali Nikšić je srce Crne Gore, a srce Nikšića je Župa nikšićka, poručio je nosilac liste "Za budućnost Nikšića" Marko Kovačević.

Koalicija "Za budućnost Nikšića" nastavila je kampanju za lokalne izbore u Nikšiću 14. marta posjetom Župi.

Kovačević je rekao da "moraju zajedno dići Župu na noge".

"Već sam rekao da je Nikšić srce Crne Gore. Možda je Cetinje prestonica, možda je Podgorica glavni grad, ali Nikšić je srce Crne Gore, a srce Nikšića je Župa nikšićka. Kada je Župa snažna, onda je i Nikšić snažan, kada je Nikšić snažan, onda je i Crna Gora snažna. Moramo da dignemo Župu na noge zajedno”, poručio je Kovačević.

Član Demokratskog fronta i poslanik u Skupštini Crne Gore, Dragan Bojović rekao je da su Župljani uvijek u istoriji znali svim bahatim silnicima da odgovore kako valja: isto tako su svakom onom ko je došao sa dobrom namjerom, sa časnom namjerom, ljudski i bratski znali da odgovore i da ga dočekaju.

U ime pokreta Za život Nikšića, mještanima se obratila Spomenka Nikolić.

"Župljani, imate snagu, imate borbenost i iznad svega krasi vas inat, a prilika vas čeka 14. marta u broju četiri, broju veličanstvene pobjedničke koalicije, koja će se o vama brinuti na iskren i pošten način”, poručila je Nikolić.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović istakao je da ovo nije bitka za Nikšić, jer je on svoje bitke dobio ranije, a poslednju i najveću 30. avgusta, već je ovo "bitka za dostojanstvo, budućnost, a ponajviše bitka za sadašnjost".

Lider DF-a i šef izborne kampanje koalicije "Za budućnost Nikšića", Andrija Mandić rekao je da ljudi znaju da će 14. marta pobijediti njihova koalicija, "znaju oni i osjećaju da imamo dobru priliku da sami osvojimo vlast u Nikšiću i zašto svi ne bi bili dio te velike pobjede.”

Za budućnost Nikšića Župa
foto: Printscreen

Skupu je prisustvovao i predsjednik SNP-a, Vladimir Joković koji je poručio da niko od prisutnih nije veći Srbin od vladike Rada i manji Crnogorac od kralja Nikole:"Moje pivsko srpstvo i vaše župsko srpstvo je najčistije i najdostojantvenije i najponositije crnogorstvo koje postoji.”

Mještanin Župe i kandidat za odbornika Ivan Zečević kazao je da oni konačno moraju stati na put daljem uništavanju Nikšića i Župe.

"Jedini način da se stvari promijene na bolje je da glasate za broj četiri na ovim izborima, za koaliciju Za budućnost Nikšića i za nosioca naše liste Marka Kovačevića”, istakao je Zečević.

"Župljani su hapšeni i novčano kažnjavani, ne zbog kriminalnih radnji, već zbog toga što su branili svoju crkvu, svoju vjeru, svoje svetinje, što su branili i čuvali tradiciju”, kazala je Vera Bulatović i dodala da je budućnost Župe budućnost Nikšića.

Skupom su prekršene mjere Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa.

Mjerama koje važe to 10. marta dozvoljeni su prijavljeni javni skupovi do 25 osoba, u trajanju ne dužem od 60 minuta.

Obavezno je pridržavanje mjera fizičke distance od dva metra uz pravilno nošenje maski. Dozvoljeno je korišćenje megafona i transparenata, bez uzvikivanja.

Bonus video: