Bojović: Ko se topi za pjenu se hvata

"Hvalite se rekonstrukcijom zgrade Centra za kulturu, gradskog trga i Obalom Zete koje ste šminkali i kitili bezmalo jednu deceniju, za to potrošili sijaset para poreskih obveznika, i još nijeste završili posao"
65 pregleda 5 komentar(a)
Dragan Bojović, Foto: Privatna arhiva
Dragan Bojović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.12.2017. 16:08h

Kad god rukovodstvo DPS-a uhvatite u nekom političkom nepočinstvu ili "lijevom skretanju", dobijete odgovor kojim vas nastoje lično denuncirati i u kojem se protiv vas prizivaju u pomoć strane ambasade, saopštio je predsjednik danilovgradskog odbora DNP-a Dragan Bojović.

On je reagovao na saopštenje kabineta predsjednika Opštine Danilovgrad Branislava Đuranovića u kojem je navedeno "da ne mogu i ne žele da kupe odbornika DNP-a Dragana Bojovića".

Reagovanje objavljujemo u cjelosti:

Ja Vam ponovo "nevaspitano" kažem: vršite nelegalno preizborno zapošljavanja u opštini svojih partijskih poslušnika na namještenom konkursu. U tome Vam ne mogu pomoći ni Vaša ministarka javne uprave, ni strane ambasade, a bogami ni šef Delegacije EU u Crnoj Gori. Kad smo kod poslednjeg, očigledno niste čitali ili ne želite da čujete najnoviji izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori u kome se, pored niza kritičkih ocjena, iznova apostrofira problem zlouptrebe javnih sredstava za političke svrhe partija (afera "Snimak"). Ohrabreni činjenicom da ova afera još uvijek nije dobila sudski epilog, Vi ne samo da vršite predizborno partijsko zapošljavanje, već ste toliko politički osioni da i mene, kao predsjednika opozicione partije u Danilovgradu, otvoreno nudite da korumpirate!!!

Ali, od Vas građane Danilovgrada više ništa ne može začuditi. Posebno ako znamo da Vam je neformalno liderstvo u partiji odnedavno preuzeo Saša (ili bješe Aleksandar) Sinđelić, persona koju potražuju pravosudni organi nekoliko država. U tome se iscrpljuje Vaša međunarodna komunikacija i dijalog sa stranim ambasadama čiju pomoć želite da prizovete čak i kada govorite o naplati komunalnih taksi u Danilovgradu.

Gdje su Vam strane investicije? Gdje su nova preduzeća? Gdje su nova radna mjesta u privredi na realnoj osnovi, a ne u preglomaznoj opštinskoj administraciji koja živi na račun poreskih obveznika? Gdje su preduzeća koje ste uništili? Zašto nema podsticaja poljoprivrednoj proizvodnji, već podržavate uvozničke lobije koji uništavaju domaće proizvođače u Bjelopavlićima? Pozivate se na uspješne privrednike, privatizujući njihove poslovne uspjehe! Privatizovali ste opštinu i državu, pa želite da privatizujete i građane i da ih podredite Vašim ličnim jednopartijskim interesima.

I uprkos Vašim katastrofalnim učincima u vođenju Opštine koju ste zadužili toliko da ni naši unuci neće uspjeti da se oslobode dugova koje ste svojom „mudrom razvojnom politikom“ proizveli, Vi bez ikakvih skrupula optužujete mene i opoziciju da nam fale ideje i pregalaštvo!? Od Vašeg pregalaštva i "bastadurstva" boli glava i našu djecu. Zato Vas je toliko i uznemirio performans naših mladih ljudi na Dan opštine koji su Vam jasno ukazali u kakvu neslobodu i besperpektivnost ste doveli sve mlade Danilovgrada.

Hvalite se rekonstrukcijom zgrade Centra za kulturu, gradskog trga i Obalom Zete koje ste šminkali i kitili bezmalo jednu deceniju, za to potrošili sijaset para poreskih obveznika, i još nijeste završili posao. Hvalite se da ste u 21. vijeku, nakon trideset godina vladavine, doveli vodu u pojedinim prigradskim naseljima, dok su brojni mještani Danilovgrada još uvijek bez vodovoda. Hvalite se bulevarom i regionalnim putevima u čiju izgradnju ste najmanje Vi učestvovali.

I onda, kad Vam ponestane argumenata, počnete da prebrojavate glasače opozicije („ko se topi hvata se za pjenu“), a mene lično optužujete da me je neko „kupio“, da sam „nevaspitan“, „bezidejan“ i „nestručan“. O mom stručnom i moralnom integritetu znaju građani Danilovgrada. A vaše kvalifikacije slika su Vašeg političkog posrnuća i golog straha, jer znate da Vas pronicljivi građani Danilovgrada, čijiu mudrost podcjenjujete, ne podržavaju i da će DNP biti konstituent nove vlasti u opštini.

Portal Vijesti ovim završava polemiku Bojovića i Đuranovića

Bonus video: