Leković: Put do tvrđave Haj Nehaj u katastrofalnom stanju, uzalud potrošeno desetine hiljada eura

"Ko je izvodio radove, da li je postojala garancija kvaliteta i ko je vršio nadzor nad izvođačem radova", upitao je odbornik Demokrata

11230 pregleda 58 reakcija 9 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Lokalni put do tvrđave Haj Nehaj, koji je Opština Bar prošle godine asfaltirala, danas se nalazi u katastrofalnom stanju, pa se može konstatovati da je neko uzalud potrošio na desetine hiljada eura novca građana Bara, kazao je odbornik Demokrata u Skupštini opštine Bar, Momčilo Leković.

"Posljednjih godina na teritoriji Opštine Bar ulagano je na stotine hiljada eura u putnu infrastrukturu, najčešće neposredno pred izbore što je i određivalo kvalitet izvedenih radova. Nerijetki su slučajevi da je samo nekoliko mjeseci nakon završetka radova kompletan put postajao neupotrebljiv. Posljednji takav slučaj zabilježen je u Sutomoru. Radi se o lokalnom putu koji vodi do istorijskog spomenika tvrđave Haj Nehaj, koji je Opština Bar prošle godine asfaltirala. Danas se ovaj put nalazi u katastrofalnom stanju, u jednom dijelu gotovo potpuno raskopan, svjedoči o izuzetno nekvalitetnim radovima koji su izvedeni odnosno nepametnom planiranju opštinskih vlasti", naveo je Leković.

Istakao je da je Opština Bar u taj put, po sopstvenom svjedočenju uložila na desetine hiljada eura novca poreskih obveznika, "tako da se definitivno radi o uzaludno potrošenom novcu."

"Ono što nas, a vjerujemo i građane zanima jeste informacija o tome ko je izvodio radove, da li je postojala garancija kvaliteta i ko je vršio nadzor nad izvođačem radova? Definitivno se može konstatovati, da je ovdje neko zatajio, pogrešno procijenio i u konačnom uzalud potrošio na desetine hiljada eura novca građana Bara", zaključio je Leković.

Bonus video: