MVP: Privrženost Crne Gore rješenju "dvije države" za okončanje izraelsko–palestinskog konflikta

"Pridružujemo se stavovima sadržanim u nizu rezolucija Savjeta bezbjednosti UN, koje predstavljaju realnu opciju za uspostavljanje trajnog mira i bezbjednosti u ovim državama, ali i u regionu u cjelini"
91 pregleda 7 komentar(a)
Izrael i Palestina, Foto: Shutterstock.com
Izrael i Palestina, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 14.12.2017. 14:39h

Crna Gora izražava zabrinutost povodom najnovijih događaja i njihovih mogućih posljedica po bliskoistočni mirovni proces. Smatramo da je potrebno i dalje raditi na stvaranju uslova za direktne i sadržajne pregovore koji će doprinijeti pronalaženju konačnog i održivog rješenja, prihvatljivog za obije strane, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Dodaju da Crna Gora ističe privrženost međunarodnom rješenju višedecenijskog izraelsko-palestinskog konflikta kroz predloženi koncept "dvije države".

"Pridružujemo se stavovima sadržanim u nizu rezolucija Savjeta bezbjednosti UN, koje predstavljaju realnu opciju za uspostavljanje trajnog mira i bezbjednosti u ovim državama, ali i u regionu u cjelini. Crna Gora njeguje dobre i prijateljske odnose i sa Državom Palestinom i sa Državom Izrael, te ostaje posvećena njihovom daljem razvoju zasnovanom na obostranom uvažavanju i spremnosti za unapređenje sveukupnih političkih, privrednih, kulturnih i naučnih kontakata", navodi se u saopštenju MVP.

Bonus video: