Demokrate: Alarmantno stanje u Pljevljima, Lalović da podnese ostavku

"Loša komunikacija sa zaposlenim, favorizovanje pojedinaca u okviru kolektiva, partijsko zapošljavanje i ono sto je najveći problem katastrofalne organizacione sposobnosti su činjenice koje karakterišu mandat Erduana Lalovića, direktora Opšte bolnice Pljevlja", navodi se u saopštenju

5600 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Pljevljski odbor Demokratske Crne Gore ocijenio je da bi direktor Opšte bolnice u toj opštini, Erduan Lalović, trebalo da podnese ostavku zbog alarmantne epidemiološke situacije koja je, kako su kazali, odavno je trebalo da zabrine Lalovića i tamošnji krizni štab za zaštitu i spašavanje.

"Umjesto što se prihvatio veoma odgovorne funkcije direktora Opšte bolnice i privilegija koje nosi ta pozicija, gospodinu Laloviću bi pametnije bilo da podnese ostavku i vrati se svom prethodnom poslu po kome je bio poznat i cijenjen u našem gradu. Loša komunikacija sa zaposlenim, favorizovanje pojedinaca u okviru kolektiva, partijsko zapošljavanje i ono sto je najveći problem katastrofalne organizacione sposobnosti su činjenice koje karakterišu mandat Erduana Lalovića, direktora Opšte bolnice Pljevlja", saopštili su iz odbora Demokrata u Pljevljima.

Kazali su da je prostor koji bi mogao primiti veći broj pacijenata za slučaj povećanja broja zaraženih bio osnovna i najvažnija stvar koju je direktor bolnice trebalo da obezbijedi, "što gospodin Lalović, kao neko ko je najodgovorniji nije obezbijedio".

"Istini za volju, u tome mu je neophodnu pomoć trebalo da pruži Opštinski tim za zaštitu i spašavanje koji prije par dana donese zaključke i predloži Dom Vojske kao privremenu Kovid bolnicu i na tome se priča završi! Gospodo! Ako vaše neodgovorno ponašanje, prema zdravlju naših sugrađana predstavlja paravan za prikrivanje nerada lokalne uprave, grdno ste se prevarili, jer naši sugrađani dobro pamte! A ako pandemiju koristite zarad dobijanja političkih poena, posjetićemo vas da na nesreći niko nije profitirao", dodaju Demokrate.

Uputili su apel da se u što kraćem roku preduzmu neophodne mjere. "Napravite komunikaciju sa ministarkom zdravlja i obezbijedite veći broj kreveta za smještaj zaraženih i rezultat, sasvim sigurno, neće izostati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: