Mićunović: Moramo biti svjesni šta branimo u Nikšiću, na provjeri je suštinski koncept Crne Gore

"Alternativa tome su nacionalne države, a na Balkanu je to vraćanje u srednji vijek. Brojke kažu da je Crna Gora jedino moguća kao građansko društvo i ona nužno to mora biti"

7919 pregleda 56 reakcija 56 komentar(a)
Foto: Evropski tim za Nikšić
Foto: Evropski tim za Nikšić

Na izborima u Nikšiću, na provjeri je suštinski koncept Crne Gore, a to je građansko društvo, saopštio je kandidat za odbornika Evropskog tima za Nikšić Momčilo Mićunović, navodi se u saopštenju ove koalicije.

Kako se navodi u saopštenju, na tribini koja je održana poručeno je da se brani koncept moderne građanske države.

"Alternativa tome su nacionalne države, a na Balkanu je to vraćanje u srednji vijek. Brojke kažu da je Crna Gora jedino moguća kao građansko društvo i ona nužno to mora biti", naveo je Mićunović.

On je dodao i da su izbori 14. marta veoma važni, a koliko su značajni govori da se i u nekim susjednim državama čak do nivoa da se kvalifikuju kao "bitka za Nikšić".

"Svi moramo biti svjesni šta u nedjelju branimo, jer se svijet 30 godina o jadu zabavi baveći se Balkanom i nacionalizmom koji je dominatno krenuo iz Beograda i iz njihovih beogradskih kuhinja", rekao je Mićunović.

"Nijesam mogao vjerovati 2006. godine da će 2020. godine po manastirima makar to bilo i u Ostrogu birati Vlade. Ne samo to, vidite i danas koliko je uspješna ta Vlada, sve im piše na čelu, katastrofa potraje li. Apsurd današnjih dešavanja je da se na Cetinju brani Fakultet za crnogorski jezik , nađite mi društvo gdje je to moguće", zaključio je Mićunović.

Kandidat za odbornika Evropskog tima za Nikšić Nikola Tadić podsjetio je da su uoči referenduma oni koji su bili protiv nezavisne Crne Gore pitali od čega ćemo da živimo, kakva će nam biti ekonomija.

"A mi smo od 2006. godine bili samo u napretku", rekao je Tadić.

On je dodao da živimo u regiji koja je po politici bila uvijek trusna, a u posljednjih 30 godina imali smo i ratove.

"Ne smijemo dozvoliti da nas zavaraju lažima i politikanstvom mi ćemo otvoriti ovu fabriku, revitalizovaćemo ovo ili ono. Mi smo grad koji je i u onoj Jugoslaviji bio neko i nešto i mogli smo sa svima da se mjerimo. Nažalost, prirodom ratova izgubili smo te mnoge stvari koje smo od 2006. godine počeli da stvaramo. Međutim, danas Nikšić sigurno napreduje dalje", zaključio je Tadić.

Bonus video: