Koprivica: Zajedno sa građanima rješavaćemo probleme

"Posle 14. marta se isto trebamo sretati kao sugrađani, ne da bilo ko u novoj vlasti i novom rukovodstvu gleda sa visine građane, već da zajedno sa vama riješava probleme"

8571 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Noslilac liste koalicije "Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić" Momo Koprivica poručio je građanima Nikšića da kada ta partija bude dio vlasti da će moći slobodno da dođu u opštinu, da iznesu probleme kako bi ih zajednički riješavali.

"To je opština po mjeri građana i to je naš osnovni prioritet", rekao je Koprivica okupljenim građanima u nikšićkom naselju Humci.

Koprivica je poručio da ni Aco Đukanović ni Brano Mićunović "sa svojim kriminalnim hordama nemaju šta da traže u Nikšiću".

Kazao je da su Nikšićani hrabri ljudi, ljudi čistih namjera i ruku, koji žele poštenu i odgovornu vlast i da neće dopustiti da Nikšićem vladaju "kriminalne horde, već će vladati od građana izabrani predstavnici, poštena i odgovorna vlast i kojoj će sloboda, pravda i javni interes građana biti na prvom mjestu".

Koprivica je kazao da će čišćenjem grada od korupcije i zloupotreba institucije biti sposobne da se posvete rješavaju ekoloških, infrastrukturnih i svih drugih problema.

"Posle 14. marta se isto trebamo sretati kao sugrađani, ne da bilo ko u novoj vlasti i novom rukovodstvu gleda sa visine građane, već da zajedno sa vama riješava probleme", rekao je Koprivica. Gordana Radović je kazala da pošto potiče iz naselja Humci da joj je poznata problematika tog kraja.

"Mi smo danas ovde ispred koalicije "Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić" sa jednim jasnim ciljem - da sačuvamo mir u ovom gradu, da živimo svi u miru zajedno jedni sa drugima i da se okrenemo ekonomskom oporavku ovog grada. Naš krajnji cilj jeste da pokrenemo određena radna mjesta u Nikšiću, da otvorimo prozvodne pogone, da otvorimo industrijsku zonu. Naš plan je da očistimo grad od otpada, da očistimo fasade i da ne dozvolimo da naši najmiliji odlaze iz Nikšića zato što nemaju ovdje perspektivu", kazala je Radović.

Predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, smatra da je potrebno da nestane diskriminacija, da se djeca ne ugledaju na kriminalce, narko - dilere i tajkune i da im uzor bude ono što su uvijek u zdravim društvima bili ugledni profesori, ugledni naučnici, ugledni kulturni radnici, ugledni sportisti i ugledni gradonačelnici, a ne oni koji se u tamnim sobama sastaju i dogovaraju kako ucijeniti, pritisnuti i kako tender namjestiti.

"Toga više nema. To mogu da zaborave. I ako su neki iz Splendida došli i ovih dana se sjetili Nikšića i nikšićkih naselja, i ako obilaze određena domaćinstva, poruka im je jasna - Nikšić i Crna Gora su slobodu nakon 30 godina udahnuli 30. avgusta. Ta sloboda će se još jače, još bolje i još vidljivije udahnuti 14. marta i tog dana ćemo udariti pečat svemu onome što treba Nikšiću i što treba Crnoj Gori. Ne da bi se dijelili, ne da bi se svađali, ne da bi se vraćali u '41, '91, '18. ili bilo koju drugu godinu - mi gledamo naprijed, mi težimo boljem sjutra jer ova djeca to zaslužuju. Ovu djecu nikada više niko ne smije da dijeli u Crnoj Gori. I suprotstavite se svakom, jer ni Nikšić mi Crna Gora niti će biti podanička, niti će biti kriminalna. O Nikšiću i Crnoj Gori će se odlučivati ovdje...", rekao je Bečić.

Poručio je da je "dosta više vraćanja, podjela".

"Mi treba ovdje da se pomirimo, mi treba da pogledamo naprijed. Mi treba da razgovaramo o radnim mjestima, o fabrikama, besplatnim udžbenicima, o dječijem dodatku, o većim platama, većim penzijama - to je ono što interesuje građane Nikšića i građane Crne Gore", rekao je Bečić.

Na videu koji su dostavili iz Demokratske Crne Gore može se vidjeti da prilikom obilaska naselja Humci nijesu poštovane epidemiološke mjere - fizička distanca od dva metra, pravilno nošenje maski...

Bonus video: