"vrh partije na raspolaganju stranom obavještajcu"

Zeković: Zašto jedino Abazović i URA ne vide Vučićevu "bitku za Nikšič", a vidi cijela Crna Gora

"Bezbjednosni propust je moguće da se dogodi svima, ali ukoliko je bio propust, on bi bio prijavljen našim bezbjednosnim službama, posebno ako iste službe istim funkcionerima pružaju obezbjeđenje i kontraobavještajnu zaštitu"

14113 pregleda 67 reakcija 67 komentar(a)
Zeković, Foto: SDP
Zeković, Foto: SDP

Član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković pozvao je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da javnosti saopšti odgovor na razloge sastanaka partijskog rukovodstva Građanskog pokerta URA sa Stevanom Simijanovićem i Marijom Havrilov.

Zeković je u saopštenju naveo da je Havrilov članice srpske ekstremističke grupacije “Zavetnici”.

"Posljedice tih susreta ne morate objašnjavati, vidi ih cijela Crna Gora. Zašto jedino Abazović i URA ne vide Vučićevu "bitku za Nikšič", a vidi cijela Crna Gora i da li to sljepilo ima veze sa saradnjom sa stranim obavještajcem? Javnost očekuje i odgovore da li je pored predsjednika i generalni sekretar URA imao kontakte sa Simijanovićem, i da li je cijeli vrh URA bio na raspolaganju stranom obavještajcu? Da li su državni resursi i policijska zaštita bili na raspolaganju stranom obavještajcu falsifikovanih isprava i ko je donio takvu odluku? Da li je generalni sekretar URA te kontakte prijavio nadležnim organima nakon otkrivanja identiteta Simijanovića", navodi se u saopštenju Zekovića.

Član Glavnog odbora SDP-a je pitao i "da li je uloga Simijanovića bila da u državnim strukturama obezbjedi podršku za sada već svima osim Abazoviću vidljivu kampanju koja se vodi pod sloganom "Bitka za Nikšić"".

"Zašto je Simijanović dobio crnogorsku ličnu kartu za jedan dan i zašto mu je dozvoljeno da, i pored falsifikovanja službenih isprava SAD, napusti Crnu Goru bez bilo kakve pravne posljedice. Zašto su državni organi Crne Gore, osobi koja je Abazovića učinila ili smiješnim ili svojim saradnikom, a Abazović je koordinator bezbjednosnih službi, omogućili da napusti Crnu Goru? Bezbjednosni propust je moguće da se dogodi svima, ali ukoliko je bio propust, on bi bio prijavljen našim bezbjednosnim službama, posebno ako iste službe istim funkcionerima pružaju obezbjeđenje i kontraobavještajnu zaštitu. Previše neodgovorenih pitanja i preglasno ćutanje ukazuju na prilično očigledne odgovore", zaključio je Zeković.