SD Cetinje: Cijeli grad će sa ponosom ići u tužilaštvo ako treba

Iz odbora SD-a u Prijestonici poručili da su Cetinjani, kada su nacionalni interesi u pitanju, uvijek i bez izuzetka spremni da stanu "na branik onih vrijednosti na kojima počiva današnja Crna Gora"

4265 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Građani Cetinja su na juče održanom protestnom skupu ispred zgrade Ministarstva kulture pokazali svoj stav i svoju punu podršku borbi za očuvanje Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK), ali i svih vrijednosti i simbola crnogorskog identiteta među kojima jezik zauzima svoje posebno mjesto, poručili su iz cetinjskog odbora Socijaldemokrata.

"Građani Cetinja su protestovali i negodovali protiv odluka aktuelne ministarke Vesne Bratić koja već dva mjeseca igroniše sva prava, kako studenata, tako i uposlenih na FCJK. Umjesto očekivanog rješenja i postupanja po članu 37 Zakona o budzetu i fiskalnoj odgovornosti, i uplate sredstava koja fakultetu po zakonu pripradaju, ministarka Vesna Bratić ovih dana u jeku pandemije u svom maniru nastavlja svoju 'vjersku propagandu', pored brojnih problema kojima se ne nazire kraj, a koje su sami svojim postupcima i potezima izazvali. Umjesto da se pojavi pred građanima Cetinja i da pruži neki konkretan odgovor, aktuelna ministarka Vesna Bratić šalje 'istrošenog', ali uvijek partijski podobnog profesora i poslušnika Dragana Koprivicu da šalje Cetinjanima 'poljupce'. Nemajući nimalo ličnog i moralnog kredibiliteta, Dragan Koprivica izlazi iz svih okvira i profesorskog i akademskog znanja i zvanja, pokazujući svu svoju drskost sa stepeništa hrama koji se zove Ministarstvo kulture. Ovako svjesnim provokacijama i postupcima, profesor Koprivica je zaboravio da se nalazi na prijestonom Cetinju kojeg nijesu porazili ni veći nacionalisti od njega i Vesne Bratić", navodi se u nepotpisanom saopštenju.

Ministarki Bratić i nadležnima su, povodom krivične prijave koja je najavljena protiv rukovodstva FCJK, konkretno dekana Adnana Čirgića, poručili da će "čitavo Cetinje sa ponosom ići u tužilaštvo, ako treba".

"Jer smo mi Cetinjani, kada su nacionalni interesi u pitanju, uvijek i bez izuzetka spremni da stanemo na branik onih vrijednosti na kojima počiva današnja Crna Gora. No, vrijeme koje se nalazi pred nama neupitno će ih poslati onamo đe oni sa punim pravom pripadaju, a to je javna i politička prošlost i svetosavski mitovi kojima oni robuju", zaključuje se u saopštenju cetinskog odbora SD-a.

Bonus video: