Lazović: Miloševiću se priviđam uvijek i svuda

"Uostalom, ako gospodin Milošević ili bilo ko drugi ima ikakav dokaz o tome, neka podnesu prijavu tužilaštvu i ja sam spreman da odgovaram", rekao je on

28311 pregleda 33 reakcija 34 komentar(a)
Lazović, Foto: Savo Prelević
Lazović, Foto: Savo Prelević

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović tvrdi da nema veze sa političkim partijama i izbornim procesom u Nikšiću, da u tom gradu nije boravio poslednjih dvadeset dana, a da je prije toga išao službeno u Centar bezbjednosti Nikšić.

"Imali smo operativni sastanak sa konkretnim zadacima i to u službenim prostorijama. HZa to su mi svjedoci rukovodstvo CB-a i najbliži saradnici, a za sastanak je znao i novi vd direktora Uprave policije Zoran Brđanin. Od tada nisam išao u Nikšić. Nemam veze ni sa jednom političkom partijom, niti izborima, niti sam ikada na bilo koga vršio pritisak. Uostalom, ako gospodin Milošević ili bilo ko drugi ima ikakav dokaz o tome, neka podnesu prijavu tužilaštvu i ja sam spreman da odgovaram", rekao je on.

Lazović tvrdi da nema nikakve veze ni sa bivšim direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem, za kog takođe tvrde da je u jeku predizborne kampanje u Nikšiću.

"Miloševiću se priviđam uvijek i svuda. On je u svojoj glavi zacrtao da sam uvijek blizu njega i blizu svih dešavanja, ne znam zašto je to tako, jer je mlad i perspektivan, ali znam da nije bitno što ti kažu, nego ko ti kaže", rekao je Lazović.

Dodao je da je imao člansku kartu samo jedne partije - Komunističke partije Jugoslavije.

"I to sam člansku knjižicu dobio 1985. godine, kao jedan od najboljih pitomaca u Bileći. I dalje čuvam tu knjižicu, a drugu nikada nisam imao", rekao je on.

Veljović je za Vijesti rekao da nije pročitao optužbe na svoj račun, a da će kasnije odlučiti da li će odgovoriti na njih.

On je, međutim, za TVCG rekao da je zanimljivo i indikativno da Miloševiću u Nikšiću smeta Veselin Veljović, državljanin Crne Gore, a ne smeta mu "gomila bezbjednosno interesantnih lica i predizbornih mešetara iz susjednih država, koji, kako kaže, rovare Nikšićem mjesecima".

Dodao je, kako prenosi Portal RTCG, da se teško navići da u institucijama Crne Gore sjede ljudi koji "nemaju hrabrost ni da progovore o ugrožavanju suvereniteta naše države, a kamoli da se tome suprotstave."

Bonus video: