Zeković: Nema potrebe da diskreditujem GP URA, to najbolje rade sami

"Ne morate mene 'isključivati iz struje', dovoljno je da isključite URA iz Vučića", poručio je funkcioner SDP-a

3547 pregleda 14 komentar(a)
Zeković, Foto: SDP
Zeković, Foto: SDP

Član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković poručio je kako ne želi da diskredituje Građanski pokret URA, a za to, kako je kazao, nema ni potrebe.

"To najbolje radite vi koji ste u avgustu sadašnje koalicione partnere nazivali 'klero-nacionalistima koji negiraju Crnu Goru', da bi danas takvima bili podrška u Vučićevoj 'bitci za Nikšić'," naveo je Zeković u odgovoru na jučerašnje saopštenje generalnog sekretara URE Milete Radovanića.

"Umjesto bavljenja vašim pokušajem da budete duhoviti, ponoviću pitanja zbog kojih svi kao država izgledamo smiješni. Ne morate mene 'isključivati iz struje', dovoljno je da isključite URA iz Vučića. Ako sam dobro razumio g. Radovanić se javio jer je među rijetkima u URA-i koji nije sarađivao sa Simijanovićem, spasio ga je manjak značaja u sopstvenoj partiji", dodao je Zeković.

Poručio je da "nije krivo ogledalo što je slika ružna".

"Ja bih volio da vaša kadrovska rješenja nijesu Marina Jočić za Nacionalne parkove, Vesna Bratić da rukovodi prosvjetom i kulturom, predsjednik Matice srpske rektor Univerziteta, a direktor ANB nosilac liste DF-a. Volio bih da je drugačije, jer bi bilo bolje za Crnu Goru, pa i za URA, ali to su nažalost vaša kadrovska rješenja. Nije krivo ogledalo što je slika ružna, niti smo krivi svi mi koji uviđamo štetnost vaših odluka i ukazujemo kako su vas namijenili za jednokratnu upotrebu. Pa i osnivači i sadašnji funkcioneri URA se sve glasnije ograđuju od vašeg šegrtovanja Vučiću u njegovoj 'bitci za Nikšić' i Crnu Goru", naveo je Zeković.

Dodao je da tim ljudima, kao ni njemu, ne nedostaje niti kritičkog odnosa prema DPS-u, "niti prezrenja prema lopovima". "Nego ih je sramota što URA ćuti i politički šegrtujete polusvijetu, koji je došao da od nas pravi 'Srpski svet'. Ili vi mislite da Vučić šalje ljude da nam donesu demokratiju i vladavinu prava, pošto imaju previše? Simijanović i Havrilova vam rekli u povjerenju", stoji u saopštenju funkcionera SDP-a.

Kazao je da će pitanja prestati da postavlja kada na njih dobije odgovore, i pozvao GP URA da se ne bavi njegovim motivima, "kad već nijeste Simijanovićevim".

Zeković je ponovo pitao da li su državni resursi i policijska zaštita bili na raspolaganju stranom obavještajcu falsifikovanih isprava i ko je donio takvu odluku.

"Zašto osobi koja je Abazovića učinila ili smiješnim ili svojim saradnikom, a Abazović je koordinator bezbjednosnih službi, omogućeno da i pored falsifikovanja službenih isprava SAD, za jedan dan dobije crnogorsku ličnu kartu i napusti Crnu Goru bez bilo kakve pravne posljedice", pitao je Zeković i kazao:

"Da li je pored predsjednika i direktor URA-e imao kontakte sa Simijanovićem, odnosno da li je cijeli vrh URA-a bio na raspolaganju stranom obavještajcu? Ako ima još funkcionera URA koji se se 'družili' sa Simijanovićem i 'zavetnicom' Havrilov, slobodno sami navedite."

Pitao je i da li je direktor URE nakon otkrivanja identiteta Simijanovića prijavio nadležnim organima "kontakte koje je imao i činjenicu da je URA stranom obavještajcu bila domaćin".

Zeković je upitao i zašto URA i koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović "jedini ne smiju vidjeti, a kamoli spriječiti, Vučićevu 'bitku za Nikšić', kada to vidi cijela Crna Gora i ima li to 'sljepilo' veze sa kontaktima sa Simijanovićem i Havrilovom".

"Odgovorite na ovih pet pitanja CRNO NA BIJELO i ja neću ponavljati pitanja. O kontaktima drugih lica sa vaše liste sa stranim obavještajcima bićete naknadno obaviješteni", zaključio je Zeković.

Bonus video: