Kastratović: Milošević i Abazović, što bi narod rekao „nijesu odavde“

"Razumijemo da im je DF strateški partner u 'demokratizaciji' Crne Gore, ali baš toliki stepen sljepila i straha da se pomene Vučićeva izborna vojska u Nikšiću, to čak ni od URE nijesmo očekivali"

5849 pregleda 18 komentar(a)
Kastratović, Foto: SDP
Kastratović, Foto: SDP

Milošević i Abazović, što bi narod rekao „nijesu odavde“, mnogo su osjetljivi na neke teme i neke pojedince koje ni za živu glavu pomenuti ne smiju, navodi Marko Kastratović, kandidat za odbornika sa liste "SDP- Srcem za Nikšić".

"Razumijemo da im je DF strateški partner u 'demokratizaciji' Crne Gore, ali baš toliki stepen sljepila i straha da se pomene Vučićeva izborna vojska u Nikšiću, to čak ni od URE nijesmo očekivali", ističe Kastratović.

Prema riječima Kastratovića, nakon jučerašnje pres konferencije funkcionera URE u svojstvu državnog sekretara MUP-a Rada Miloševića neupućeni bi stekli utisak da nema nikakvog miješanja vlasti Srbije u izborni proces u Nikšiću.

"Ono o čemu bruji regionalna i evropska javnost, a radno se zove 'Vučićeva borba za Nikšić', izgleda nije poznato samo URI i njenim operativcima na terenu koji su zaduženi da prate regularnost izbornog procesa", kazao je.

Kastratović dalje navodi da Milošević, po uzoru na "svog šefa prvog bezbjednjaka Crne Gore", Dritana Abazovića ne vidi ništa i ne čuje ništa kada je u pitanju politički interes "srpskog sveta čija je URA samo puka logistika, svakim danom sve više nakon 30. avgusta."

Ističe da nema veće optužbe i kompromitacije izbornog procesa od miješanja strane države, što se, kako je kazao, u Nikšiću mjesecima unazad dešava.

"Ali još jednom saznasmo da URA pojma nema o tome. I eto, Abazović, koliko god se trudio da kao potpredsjednik Vlade liči na Vučića, na kraju ispade da najviše podsjeća na neobaviještenog Koštunicu. Neobaviješten o tome sto se dešava u Nikšiću, neobaviješten o Simijanoviću, o tome ko je nudio 21 milion i o mnogo čemu drugom", dodaje Kastratović.

Kastratović zaključuje da su iz SDP sigurni da će građani Nikšića 14. marta kazniti "neobaviještene iz URA", kao i da neće dozvoliti da se crnogorskim Nikšićem upravlja "na daljinski upravljač" sa bilo koje strane adrese.

Bonus video: