SDP: "Nastaviće da se bore za veća ulaganja u zdravstvo

“SDP neće dozvoliti da se opet zaboravi na zdravstvo, već ćemo nastaviti da se borimo za bolji životni standard svih u zdravstvenom sistemu i za veća ulaganja u zdravstvo”, poručio je Mrkić

2370 pregleda 8 komentar(a)
Mrkić, Foto: SDP
Mrkić, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) nastaviće da se bori za bolji životni standard svih u zdravstvenom sistemu i veća ulaganja u zdravstvo, poručio je kandidat za odbornika te partije u Nikšiću, Zoran Mrkić.

On je kazao da SDP već nekoliko godina uporno predlaže zakon kojim traže da se zdravstvenim radnicima značajno povećaju koeficijenti a time i zarade, u skladu sa značajem i težinom posla koji svakodnevno obavljaju.

“Nažalost, naš predlog za povećanje zarada u zdravstvu nije podržala ni bivša vlast, a prije nekoliko dana i nova vlast ga je odbila”, naveo je Mrkić.

Prema njegovim riječima, borba protiv koronavirusa najbolje je pokazala šta za jednu državu znači njen zdravstveni sistem.

Kako je naveo Mrkić, borba ljekara i kompletnog medicinskog osoblja za zdravlje svih građana Crne Gore traje godinu.

“SDP neće dozvoliti da se opet zaboravi na zdravstvo, već ćemo nastaviti da se borimo za bolji životni standard svih u zdravstvenom sistemu i za veća ulaganja u zdravstvo”, poručio je Mrkić.

Ta borba, kako je istakao, nema alternativu, jer nema jake države i jakog Nikšića bez snažnog zdravstvenog sistema.

“Zato, dragi sugrađani, dajte nam podršku 14. marta, dajte podršku listi “SDP - SRCEM ZA NIKŠIĆ”, da radimo i stvaramo zdravi, slobodni, građanski, pristojni i evropski Nikšić”, naveo je Mrkić.

Bonus video: