Abazović-Spasovski: Pojačaćemo saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala

"Razmjena informacija i iskustava o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije biće posebno u korist obje države, koje imaju jasan cilj da obezbijede bolju budućnost za svoje građane", naveo je Abazović

3142 pregleda 2 komentar(a)
Abazović i Spasovski, Foto: gov.me
Abazović i Spasovski, Foto: gov.me

Borba protiv organizovanog kriminala, terorizma, ilegalnih migracija i trgovine ljudima, kao i sajber kriminala, polja na kojima je neophodna zajednička saradnja i razmena informacija i iskustava između zemalja regiona

To je saopštio ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski tokom sastanka sa potpredsejdnikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Spasovski je, kako je saopšteno iz vlade Crne Gore, kazao da je odnos između Sjeverne Makedonije i Crne Gore primjer uspješne saradnje zemalja koje nemaju otvorenih problema.

Abazović je, kako se navodi, izrazio spremnost Crne Gore da Sjevernoj Makedoniji stavi na raspolaganje kapacitete za sprovođenje obaveza iz poglavlja 23 i 24 i profesionalno znanje i iskustvo tokom pregovaračkog procesa sa EU.

"Razmjena informacija i iskustava o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije biće posebno u korist obje države, koje imaju jasan cilj da obezbijede bolju budućnost za svoje građane", naveo je Abazović.

Potpredsjednik Valde Crne Gore je napomenuo da evropske integracije ne mogu biti uspješne ukoliko nije uspješna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, osvrnuvši se na proces zatvaranja pregovaračkih poglavlja 23. i 24.

Kazao je i da Crna Gora i Sjeverna Makedonija mogu unaprijediti saradnju na polju turizma i pozvao turiste iz Sjeverne Makedonije da predstojeće ljeto provedu u Crnoj Gori.

Abazović je pozvao Spasovskog da posjeti Crnu Goru i kazao da između dvije zemlje vladaju bratski odnosi.

Sastanku je, saopšteno je iz Vlade, prisustvovala i ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović.

Bonus video: