Odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije primjer svima na Zapadnom Balkanu

Abazović je kazao da postoji prostor za unaprjeđenje ekonomske i regionalne saradnje, a da je više susreta crnogorskih i sjevernomakedonskih zvaničnika u posljednjih tri mjeseca dokaz da postoji obostrana želja da iskoračimo u odnosu na region i gradimo mostove saradnje, neopterećeni prošlošću

1985 pregleda 2 komentar(a)
Abazović i Džaferi, Foto: Gov.me
Abazović i Džaferi, Foto: Gov.me

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović I predsjednik Sobranja Sjeverne Makedonije Talatom Džaferijem ocijenili su da su odnosi dvije države primjer svima na Zapadnom Balkanu.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, sagovornici su se usaglasili da su između Sobranja RSM i Skupštine Crne Gore izvanredni odnosi i da u tom duhu treba da se nastavi parlamentarna saradnja.

"Potpredsjednik Vlade Crne Gore kazao je da ga raduje familijaran odnos RSM i Crne Gore i da će Vlada uložiti dodatne napore da se saradnja pospješi na više osnova. Abazović je kazao da postoji prostor za unaprjeđenje ekonomske i regionalne saradnje, a da je više susreta crnogorskih i sjevernomakedonskih zvaničnika u posljednjih tri mjeseca dokaz da postoji obostrana želja da iskoračimo u odnosu na region i gradimo mostove saradnje, neopterećeni prošlošću", navodi se u saopštenju.

Džaferi je, kako se dodaje, kazao da su odnosi između RSM i Crne Gore odlični i da praktično nema otvorenih pitanja.

"Što daje poseban elan da se zajedničkim snagama iskoriste potencijali sa kojima raspolažu dvije zemlje. Džaferi je kazao da će ova posjeta doprinijeti razvoju trgovinske saradnje. Predsjednik Sobranja kazao je da treba raditi na produbljivanju regionalne saradnje kao osnove za još intezivniju saradnju na putu evropskih integracija", saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Bonus video: