"Vučić iskreni prijatelj, iznenađuju optužbe Davidovića"

Iz Savjeta pozvali Narodni pokret da "bezuslovno bude uz svoj narod, kao što to i svi očekuju od njega"

8702 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)

Srpski nacionalni savjet Crne Gore saopštio je da su iznenađeni izjavom lidera Narodnog pokreta Miodraga Davidovića o navodnoj umiješanosti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u pokušaj atentata na njega i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija.

"Bez namjere da u susret lokalnim izborima u Nikšiću opredjeljujemo podršku nekoj od srpskih koalicija i političkih stranaka, jer bi svi zajedno trebali i morali kroz izborni rezultat obezbijediti slobodu i prosperitet svim građanima u Crnoj Gori i potvrditi konačan odlazak odnarođenog režima, Srpski nacionalni savjet je duboko iznenađen izjavom gospodina Miodraga Dake Davidovića o navodnoj umiješanosti predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u pokušaj atentata na njega i vladiku Joanikija", navodi se u saopštenju.

Ocijenili su da je Vučić iskreni prijatelj ne samo Srba u Crnoj Gori, već i "svih Srba u regionu i rasijanju", te da to svakog dana pokazuje djelima.

"Da nije njegove brige o svojim sunarodnicima u Crnoj Gori, ali i na Kosovu i Republici Srpskoj, ne bi bilo ni traga srpskim organizacijama i zajedništvu srpskog naroda, već bismo bili podijeljeni i posvađani kao što smo to bili u vremenu prije njegovog dolaska na vlast. Dajemo punu podršku predsjedniku i Vladi Republike Srbije u ogromnim naporima na homogenizaciji i jedinstvu srpskog naroda, a Narodni pokret u Nikšiću pozivamo da bezuslovno bude uz svoj narod, kao što to i svi očekuju od njega", zaključuju iz Savjeta.

Bonus video: