Hotel plaćaju 29.950 eura

Prema skupštinskom pravilniku, poslanici koji dolaze na sjednice iz drugih gradova imaju pravo na plaćen hotelski smještaj i putne troškove
0 komentar(a)
Skupština, Foto: Boris Pejović
Skupština, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.12.2017. 08:23h

Skupština Crne Gore će za smještaj poslanika u hotelu “Siti” naredne godine potrošiti oko 30 hiljada eura.

Prema ugovoru koji je generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević potpisao sa “Demetrom tours”, predviđeno je da poslanici budu smješteni u hotelu sa četiri zvjezdice. U ugovoru se navodi da je ukupna cijena usluge 25.950 eura sa uračunatim PDV-om.

Poslanici su i ranije bili smješteni u tom hotelu, a, kako je tada navedeno, imali su pravo na noćenje sa doručkom i dnevnim boravkom, besplatnu kablovsku televiziju i parking kao i besplatnim vajerles u sobi.

Prema skupštinskom pravilniku, poslanici koji dolaze na sjednice iz drugih gradova imaju pravo na plaćen hotelski smještaj i putne troškove. Prema Zakonu o zaradama i drugim nadoknadama javnih funkcionera, poslanici imaju pravo na naknadu za troškove smještaja, korišćenje sopstvenog automobila, rad u radnim tijelima, troškove telefona i druge naknade koje proiziđu u vezi sa vršenjem funkcije. Zakonom je predviđeno da se novac za te nadoknade obezbijedi iz budžeta skupštine.

Bonus video: