DUA: Ministarstvo i Vlada da intervenišu, ljekova fali a farmaceuti dižu cijene

Oni su kazali da zabrinjava opšta nemaština ljekova u barskoj bolnici gdje pacijenti sve ljekove moraju sami kupovati

3480 pregleda 35 reakcija 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Demokratska unija Albanaca (DUA) upozorila je da nedostaju ljekovi neophodni u borbi protiv koronavirusa i optužila faramceutske ustanove da u zadnje vrijeme povećavaju cijene medikamenata.

Ta partija pozvala je Ministarstvo zdravlja i Vladu da hitno intervenišu povodom toga. "Ulcinj je danas opština sa najvećim brojem zaraženih po glavi stanovnika. Broj zarazenih nažalost raste enormno iz dana u dan . Prije nekoliko dana imali smo 64 novozaraženih, šta je bilo nekih oko 11% od ukupnog broja zaraženih u tom danu u Crnoj Gori. Ono što treba sve da zabrinjava je ulazak COVIDA-19 u skoro sve institucije i preduzeća ove opštine. Sve ovo se itekako negativno odrazilo, ne samo na zdravlje građana, već i na zdrastvene, obrazovne, opštinske i državne institucije a o ekonomiji i standardu građana da ne govorimo", navodi se u saopštenju DUA.

Dodaje se da zabrinjava opšta nemaština ljekova u barskoj bolnici gdje pacijenti sve ljekove moraju sami kupovati. "Takođe je mnogo zabrinjavajuća činjenica da ovu pandemiju zloupotrebljavaju i farmaceutske ustanove koje su za najmanje 100 odsto podigle cijene ljijekova itekako prijeko potrebnih za borbu protiv covida, što u ovoj teškoj zdravstveno , ekonomsko situaciji građanima Ulcinja a mislimo i Crne Gore u mnogome utežava, da ne kažemo onemogućava, nabavku istih. Još kad dodamo i nedostatak vakcina, onda je jasno da su građani prepušteni na milost i nemilost Covida-19", piše u saopštenju DUA.

Bonus video: