Davidović za Vijesti: Ostvaren je moj politički cilj - rušenje DPS, samo krupne investicije mogu oživjeti Nikšić

Razlika je u tome što ja znam da pravim radna mjesta, a oni ne znaju to da rade. Niko od nosilaca lista ostalih partija u životu nije otvorio niti jedno radno mjesto, ni zaradio jedan cent u realnom biznisu, a obećavaju da će otvoriti hiljade radnih mjesta

75646 pregleda 962 reakcija 99 komentar(a)
Miodrag Davidović, Foto: Narodni pokret Crne Gore
Miodrag Davidović, Foto: Narodni pokret Crne Gore

Lider Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović rekao je da je ostvaren njegov politički cilj - rušenje DPS-a, a da na lokalnim izborima želi rezultat koji bi omogućio unapređenje života Nikšićana i razvoj grada.

On je optužio Demokratski front da radi za račun predsjednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića.

Prije prošlih lokalnih izbora često se pominjalo da ćete ući na političku scenu. Tada je opozicija bojkotovala izbore, a Vas evo na ovim izborima. Zbog čega ste odlučili da uđete u politiku?

Na prethodnim lokalnim izborima bilo je gotovo dogovoreno da budem nosilac liste Demokratskog fronta u Nikšiću. Taj dogovor je napravljen sa liderima DF-a, a onda su oni odlučili da bojkotuju izbore iz meni nepoznatih razloga.

Moja namjera da se angažujem kao lider prepoznatljivih partija sa srpskim predznakom u mom gradu nije nova, a izjalovila se zbog neozbiljnosti lidera DF-a. Interesantno je da sam tada jako podržan s njihove strane kao nosilac liste, a danas je njihov manir da osporavaju moj ulazak u politiku na sve moguće načine.

Tada sam za njih bio najbolji Srbin, a evo sada vele da sam najgori. No, mene ulazak u politiku, na način kako politika postoji u Crnoj Gori već decenijama i danas, nikada zapravo nije zanimao. To je trula politika, koju vode trule partije i koja je izrodila trula rješenja. Ono što me jeste zanimalo bilo je da se sruši DPS sa vlasti, i ja sam prethodnih godina učinio sve da se to desi, i to sam podržavao i finansijski i organizacijski. Ono što me zanima jeste realan život građana Nikšića, a realan život to su posao, plata, solidarnost i perspektiva mladih.

Odbacujete eventualnu saradnju sa DPS-om, ali i sa opozicijom, čini se da “napadate” i jedne i druge. Ipak, s kim biste ušli u postizbornu koaliciju?

Najradije bih koaliciju sa građanima Nikšića. To je jedina koalicija koja bi mi prijala. Sve ostale koalicije su stvar kompromisa. Rekao sam da neću sa DPS-om jer se ja protiv njih svim sredstvima borim preko 20 godina. Sa svim ostalim koalicija je moguća, mada moram da budem iskren, svojim neprimjerenim i malicioznim ponašanjem u ovoj kampanji DF je učinio sve da budemo što dalji od koalicije. Moje uvjerenje je da će Nikšićani prepoznati našu ponudu kao najbolju i kao jedinu iskrenu, te da će nas podržati u mjeri koja je potrebna da bismo sami formirali vlast.

Šta nudite građanima i zbog čega mislite da će baš vama dati glas?

Svi u ovoj kampanji danas nude posao i zapošljavanje. To je logično, jer nudi se ono što je deficitarno. Šta je suštinska razlika između naše ponude i ponude konkurencije? Razlika je u tome što ja znam da pravim radna mjesta, a oni ne znaju to da rade. Niko od nosilaca lista ostalih partija u životu nije otvorio niti jedno radno mjesto, ni zaradio jedan cent u realnom biznisu, a obećavaju da će otvoriti hiljade radnih mjesta. Zaista tragikomično.

I pošto oni praktično ništa ne znaju da rade osim da pričaju, onda vode kampanju u besmislenom pravcu, govore o rušenju DPS-a i ostalim poltičkim glupostima i podjelama.

Ja sam čitav život na tržištu, znam kako se obezbjeđuju krupne investicije, a Nikšiću su potrebne upravo krupne investicije, jer je u krupnom problemu. Oni nesrećnici pričaju o malim preduzećima kao papagaji, a to nam DPS priča decenijama. Nema izlaza iz problema u Nikšiću ako se ne pokrenu postojeća i osnuju nova velika preduzeća. Tek onda se mala privreda razvije sama od sebe u jednom gradu kao što je naš, jer se mala privreda hrani velikim preduzećima.

Tek onda grad može finansijski da procvjeta, pa će i plate biti veće. Tek onda ćemo imati novca da pomognemo našem seljaku i da socijalno obezbijedimo naše starije. Tako se to radi, a ne praznim političkim pričama koje niko racionalan već odavno ne može da sluša. Tako je oduvijek bilo kod nas i svugdje, ali oni prosto ne žele toga da se sjećaju pa šire kolektivnu amneziju. Mladi to nijesu doživjeli da osjete i da budu dio toga, a stariji su se predali.

Zašto ovolike tenzije i zainteresovanost za izbore koji su ipak lokalni?

Ovo su prvi izbori nakon pada DPS-a poslije 30 godina vladavine. Razumljivo je da svi žele da vide kakav je sada odnos snaga između partija.

Drugo, Srbija hoće preko DF-a da obezbijedi vladavinu jednog čovjeka i u Crnoj Gori. Oni svim silama žele da onemoguće da dođem na vlast jer niti taj jedan čovjek, niti iko drugi na ovom svijetu ne može da upravlja Dakom. Sa Dakom se može ljudski razgovarati i veoma lako dogovoriti, ali Dakom se ne može upravljati. Daka ima odgovornost i obavezu samo prema građanima Nikšića i prema Gospodu.

Treće, tenzije su digli državni funkcioneri iz Podgorice koji dolaze u Nikšić da vode kampanju. Ja sam pitao i pitam: šta rade mandići, abazovići, bečići i svi ostali u Nikšiću tokom ove kampanje? Šta rade? Šta oni imaju da pričaju građanima Nikšića? Došli su da pokupe njihove glasove kako bi sjutra radili protiv interesa našeg Nikšića, a u skladu sa njihovim ličnim željama. Hoće li oni da budu sjutra gradonačelnici i rukovodioci javnih preduzeća u Nikšiću? Neće!

Pa šta oni ima da dolaze u Nikšić da vode kampanju i da prenose autoritet svojim neznavenim pulenima! Oni hoće vlast za sebe, a ovi njihovi puleni su im sredstvo da do nje dođu. Ne zanimaju ih građani Nikšića, niti ih zanima da urade bilo šta o čemu govore u svojim kampanjama.

Pričaju priču da ruše DPS? Zamislite, DPS pao, a oni ga i dalje ruše? Građani Nikšića moraju da znaju: samo su Daka i Narodni pokret potpuno nezavisni, i samo će Daka i Narodni pokret da rade u interesu građana. Svi ovi ostali lokalni fićfirići, takozvani nosioci lista samo će da slušaju svoje gazde u Podgorici, a ovi ove svoje gazde po lokalnim ambasadama i širom svijeta.

Zbog čega ste toliko interesantni medijima iz Srbije?

I u Srbiji i u Crnoj Gori ustaljene i dosadne političke elite i njihove partije ne vole kada neko nov i sposoban uđe na njihov ’’teren’’. Svi ti ljudi, zapravo, su vlastoljubivi i jedino ih zanima moć i beneficije koje sa sobom nose političke funkcije.

Oni niti znaju, niti ih zanimaju, niti razumiju potrebe običnih ljudi. Kad god na ovim prostorima neko nov uđe u politiku, a da taj neko sa sobom nosi izvijesnu političku težinu, oni dižu paniku jer ne žele da im neko kvari ustaljenu igru koja pravi štetu građanima.

Mediji u Srbiji su protiv mene jer taj jedan čovjek u Srbiji hoće preko DF-a da upravlja Crnom Gorom, a Nikšić mu je prvi na tom putu osvajanja. Lideri DF-a nisu ništa drugo do marionete tog čovjeka, i oni danas, a i ubuduće će prosto biti ništa drugo do njegovi poslušnici. Neće oni raditi u interesu Srbije, već u interesu tog jednog čovjeka, a to što taj čovjek radi duboko je u suprotnostima i sa interesima Srbije, a posebno sa interesima Nikšićana.

Poručujem sugrađanima da ne glasaju po diktatu drugih i za one koji su uništili Nikšić

"Moja poruka sugrađanima je da otvore svoj um i svoje srce. Ako to urade, nema sumnje da će Narodni pokret pobijediti na izborima. Moja poruka je da ne glasaju one koji svoje mišljenje formiraju po diktatu drugih. Moja je poruka da glasaju za iskustvo i znanje. Moja poruka je da ne glasaju one, a svi oni su isti, koji decenijama sistematski uništavaju Nikšić, za one koji su usmjereni na rješavanje problema građana i znaju kako se problemi rješavaju, a ne za one koji ispunjavaju zahtjeve partijskih vrhuški u Podgorici ili Srbiji", kaže Davidović.

Bonus video: