Koprivica: Ne damo Nikšić Jovovićima, Branu Mićunoviću i hordama Zorana Lazovića, biće protjerani

"Mnogo puta ste čuli da nema novca za unapređenje ovih ulica, igrališta i kanalizacione mreže, ali su zato milioni bili namijenjeni i Jovovićima tajkunima i Ibon grupi, i na taj način se odlivao veliki kop novčanih dobara prema tim privilegovanim pojedincima"

15045 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Koprivica govori u Dragovoj Luci, Foto: Demokratska Crna Gora
Koprivica govori u Dragovoj Luci, Foto: Demokratska Crna Gora

Nikšićem nikad više neće upravljati tajkuni, kriminalci, uzurpatori, saopštio je danas Momo Koprivica, nosilac liste koalicije "Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić" na lokalnim izborima u Nikšiću 14. marta.

"Zato je naša jasna poruka, ne damo Nikšić kriminalcima, uzurpatorima, tajkunima, ali ni Jovovićima, ni Branu Mićunoviću, ni hordama Zorana Lazovića. Pomenuti nemaju šta da traže u Nikšiću i biće protjerani. Poručujem im da slobodno pakuju kofere i zaborave na Nikšić", istakao je Koprivica u nikšićkom naselju Dragova Luka.

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da je karavan mira koalicije "Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić" posjetio Dragovu Luku. Koprivica je istakao da 14. mart označava političku borbu, kako bi se dao pečat istorijskoj pobjedi i istorijskim promjenama koje su počele 30. avgusta.

"Ova koalicija je sačinila program izmjena stanja u Dragovoj Luci, u pogledu unaprjeđenja infrastrukture, vodosnabdijevanja, kanalizacionog sistema. Koprivica vjeruje da je došlo vrijeme za opštinsku vlast koja će biti usmjerena na ono što su problemi i potrebe građana. Da u prvi plan dođe građanin, njegove potrebe, potrebe za boljim standardom, slobodom i pravdom, jednakom dostupnošću svih radnih mjesta, za jednakim mogućnostima za zaposlenje. Naši građani su hrabri, naučili su za sve ovo prošlo vrijeme da se nose i sa malim dohotkom, ali svakako nisu trpjeli i nisu se mirili sa nepravdama koje su se dešavale i u našem gradu i u našoj državi. Mnogo puta ste čuli da nema novca za unapređenje ovih ulica, igrališta i kanalizacione mreže, ali su zato milioni bili namijenjeni i Jovovićima tajkunima i Ibon grupi, i na taj način se odlivao veliki kop novčanih dobara prema tim privilegovanim pojedincima. Vrijeme je da tome stanemo na put. Vrijeme je da budžet Nikšića bude usmjeren na građane, da riješavamo vaše probleme. I tu je naša čvrsta data riječ, da se i posle izbora srećemo kao prijatelji, da opštinske službe rade na vaš poziv i u vašem interesu, kad god im se obratite, i da se u vezi sa tim polažu računi novom rukovodstvu opštine", poručio je Koprivica.

On je kazao da će Nikšić da pripada njegovim građanima, da će se novac Nikšićana vratiti Nikšićanima, te da će grad će funkcionisati u interesu svih njegovih građana bez obzira na nacionalne, vjerske, partijske ili bilo koje druge pripadnosti.

"Pozivam vas da 14. marta masovno svi izađete na izbore, da do tada obavite razgovor sa svakim svojim prijateljem i komšijom, da stvorite podsticaj da izađu na izbore i da masovnošću obezbijedimo sigurnu pobjedu", kazao je Koprivica. Predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić rekao je da oni nemaju namjeru da vladaju ni Nikšićem ni Crnom Gorom.

"Zamislite koliko smo mi ponosni kad imamo vas. Mi, koji služimo vama, jer mi nemamo namjeru da vladamo - ni Nikšićem ni Crnom Gorom. Naše je da služimo, da radimo za platu i ništa mimo plate i da se sa vama na svakom koraku borimo protiv korupcije, borimo protiv kriminala i borimo protiv svakog ko bude i pokušao da liči na one prethodnike. Tako budite slobodni da nam sugerišete, da nam javite, jer nedodirljivih nikada više neće biti i ne smije biti u Crnoj Gori", rekao je Bečić. Bečić je istakao i da su dobrodošli svi oni koji žele da razgovaraju o većim platama, većim penzijama, besplatnim udžbenicima, dječjem dodatku, minimalnoj zaradi, staračkim naknadama, jačanju poljoprivrede i turizma.

"Onaj ko hoće da razgovara o partizanima, četnicima, zelenašima i bjelašima, koji hoće da svađa ovu djecu koja praktično još nisu zakoračila u život - dalje ruke od nas, dalje ruke od Nikšića, dalje ruke od Crne Gore! Dosta nam je te zle krvi, dosta je te mržnje, dosta je te svađe. Vi ste ljudi koji ste sa nama 30 godina bili na istoj strani, niste nikada poklekli, niste odustali, niste se prodali, niste dijelili sa tajkunima, niste pravili dilove. Bili ste tu i niste kičmu savijali. Dragova Luka je pobjeđivala kad je malo ko pobjeđivao u Crnoj Gori. Zato će u Dragovoj Luci ta pobjeda ovoga puta biti najubjedljivija u Nikšiću. Živio mir, živjela sloboda, živio Nikšić", zaključio je Bečić.

Na skupu su prekršene mjere protiv širenja koronavirusa, jer među okupljenima nije bilo distance od dva metra, a Koprivica i Bečić nijesu nosili maske dok su govorili.

Bonus video: