Crno na bijelo: Statistika pokazatelj koja nesreća se dogodila Nikšiću pod vladavinom DPS

"Pred Nikšićanima u nedjelju lak izbor jer biraju da li će grad i dalje voditi ona politika koja je od njega napravila pustoš"

7291 pregleda 6 komentar(a)
Sa predaje liste koalicije "Crno na bijelo", Foto: URA
Sa predaje liste koalicije "Crno na bijelo", Foto: URA

Statistički podaci su pokazatelj koja nesreća se dogodila gradu pod Trebjesom u toku višedecenijskog vladanja DPS-a, poručili su iz koalicije "Crno na bijelo".

Kako se navodi u nepotpisanom saopštenju, oni su kazali da je pred Nikšićanima u nedjelju lak izbor jer biraju da li će grad i dalje voditi ona politika koja je od njega napravila pustoš, građane bez perspektive sa jednim jedinim izlazom a on je da se grad napusti i egzistencija potraži negdje drugdje.

Dodaju i da je smiješno da ti isti ljudi sada obećavaju 2000 radnih mjesta i traže povjerenje za još jedan mandat.

"U Nikšiću živi oko 16700 penzionera, 4000 građana koji koriste neki vid socijalne pomoći. U Nikšiću je oko 5000 penzionera više nego što ima zaposlenih, ima ukupno oko 12000 zaposlenih od čega samo oko 1000 u proizvodnji", rekli su iz liste "Crno na bijelo".

Navode i da je u Nikšiću 1981. godine bilo više stanovnika nego danas.

"Svake godine od 2015. Nikšić bilježi negativan prirodni priraštaj. U Nikšiću je zaposleno tek 16% stanovništva, odnosno svaki 6 građanin. Van državnih preduzeća, u nikšićkoj privredi radi manje od 10% stanovnika. Ne računajući trgovine u Nikšićkoj privredi radi manje od 5% stanovnika, ukazuju oni.

Oni su ocijenili da je alarmantno da u Nikšiću od radno sposobnog stanovništva starosti od 18-65 godina radi tek 28% dok je u Evropskoj uniji taj procenat 73%.

"Da bi penzioni, zdravstveni i socijalni fondovi mogli da funkcionišu na osnovu uplaćenih doprinosa, potrebno je da broj zaposlenih bude 3 puta veći od broja korisnika ovih fondova. U Nikšiću je broj radnika dva puta manji od broja korisnika ovih fondova", rekli su iz koalcije "Crno na bijelo".

Kažu da je najmanje što mogu da urade Nikšićani da ovakvu politiku 14. marta isprate u prošlost i da se okrenu politici koja nudi konkretna rješenja za izlazak iz nagomilanih problema – politici liste „Crno na bijelo".

Bonus video: