Đukanović: Šta je Crna Gora dočekala, premijer ide na sahranu neprijatelja države

"...šta će Premijer Crne Gore, s pola Vlade, na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja njegove države i crnogorskog naroda, poznatog po fašisoidnim stavovima o pripadnicima islamske vjeroispovijesti, onog istog koji je ne tako davno prijetio da će nam ako se naljute i mošti Svetog Vasilija oteti i prenijeti u Hercegovinu"

136845 pregleda 4067 reakcija 460 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Premijer Crne Gore je sa pola Vlade bio na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja države i crnogorskog naroda, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"Juče je Premijer skoro ljutito objasnio zašto je prvog dana zadužio državu 750 miliona. Da nije toga bilo, kaže, njegove vlade ne bi bilo. Valjda mu se otelo da navede pravi razlog. A onda sažaljivo moli za malo privatnosti. Za razumijevanje što je s maskom na licu bio na sahrani umirovljenog episkopa SPC Atanasija Jevtića u drugoj državi. Samo što je skinuo dok je ljubio kovčeg umrlog od korone. A ne kaže šta će Premijer Crne Gore, s pola Vlade, na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja njegove države i crnogorskog naroda, poznatog po fašisoidnim stavovima o pripadnicima islamske vjeroispovijesti, onog istog koji je ne tako davno prijetio da će nam ako se naljute i mošti Svetog Vasilija oteti i prenijeti u Hercegovinu. Da ovo nije naša tužna realnost moglo bi biti za rubriku „Vjerovali ili ne“. Šta je Crna Gora dočekala...", napisao je Đukanović na Tviteru.

Premijer Zdravko Krivokapić je juče kazao da je otišao lično do Trebinja da bi odao počast episkopu kojem je dio eparhije i u Crnoj Gori, a sa kojim je bio i lični prijatelj.

"Mislim da je to obaveza mene kao vjernika. Moje putovanje možete da shvatite kako hoćete, ali je bilo u subotu i apsolutno privatno."

Bonus video: