Damjanović: Našu kuću treba da popravljamo, ne da je rušimo

“Ovo su lokalni izbori koji će da donesu Nikšićanima bolje sjutra. Ne postoji nijedna evropska zemlja gdje ćete vidjeti da se na lokalnim izborima miješaju razni drugi faktori i zemalje regiona”, kazala je Damjanović

6074 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Evropski tim za Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Evropski tim za Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Nositeljka liste „Evropski tim za Nikšić“ Sanja Damjanović na završnoj konferenciji za novinare poručila je građanima Nikšića da u nedjelju, 14.marta ne biraju političke partije već političke programe.

„Oni zapravo biraju ljude koji će ih voditi ka nestabilnosti, strahu i ekonomskom krahu ili one ljude koji će ih voditi ka evropskoj budućnosti, razvoju i prosperitetu“, kazala je Damjanović i poručila građanima Nikšića da u nedjelju zaokruže broj jedan, jer su oni na prvom mjestu.

Ponovila je da je program koalicije koju predvodi, a koju čine DPS, SD, Liberalna partija i Patriotsko-komitski savez, superioran i da donosi 2.000 radnih mjesta, kao i da nema razloga da se drugi miješaju u lokalne izbore koji se tiču samo Nikšićanki i Nikšićana.

“Ovo su lokalni izbori koji će da donesu Nikšićanima bolje sjutra. Ne postoji nijedna evropska zemlja gdje ćete vidjeti da se na lokalnim izborima miješaju razni drugi faktori i zemalje regiona”, kazala je Damjanović i naglasila da će Nikšić biti stožer odbrane Crne Gore.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše optužbe lokalne opozicije da je DPS prepoznat po kriminalu i korupciji, kazala je da je ta partija postigla brojne uspjehe posljednjih 30 godina, da je promovisala mir, multietnički i multivjerski sklad i Crnu Goru dovela od najgore ekonomije u regionu, posle raspada Jugoslavije, do najbolje prije kovid krize. Poručila je svima koji ih kritikuju da su dobrodošli da sa njima rade zajedno.

“Onima koji kritikuju kažem hajde dođite da radimo zajedno, hajde da ne rušimo temelje. Našu kuću treba da popravljamo, znamo to, dobili smo lekciju, ali našu kuću ne trebamo da rušimo, ne smijemo da rušimo i nećemo dati da se ona sruši”, poručila je nositeljka liste „Evropski tim za Nikšić“.

Jefto Eraković, kandidat za odbornika, poručio je da je završna konferencija pobjednička i da to može da saopšti na osnovu utisaka, rezultata anketa i energije koja je prisutna među Nikšićankama i Nikšićanima.

“Sigurni smo u pobjedu zbog toga što imamo tim koji je najbolji, tim koji ima viziju, tim koji ima znanje, tim koji ima reference. Sigurni smo u pobjedu zbog toga što imamo pozitivne poruke, ne razmišljamo o podjelama na optužujemo nikoga od naših sugrađana, od naših komšija, od naših prijatelja. Vodimo pozitivnu kampanju i takva će biti i vlast u novom evropskom timu za Nikšić, u Nikšiću i u novoj lokalnoj samoupravi”, poručio je Eraković.

Poručio je onima “čiji su slogani prepuni budućnosti, mira i tolerancije - da se tako i ponašaju“, kao i da neće dozvoliti da “oni koji ovih dana šetaju ulicama Nikšića poremete međuljudske odnose koji su vjekovima u gradu pod Trebjesom bili na zavidnom nivou”.

Kazao je da će, ukoliko dođe tokom izbora do kršenja mjera, za to biti odgovorni oni koji su zaduženi za sprovođenje i praćenje epidemioloških mjera.

„Želimo da izborni proces prođe onako kako dolikuje Nikšićanima, želimo da izborni proces protekne na potpuno regularan način, a u takvim uslovima' Evropski tim za Nikšić' ima pobjedu”, poručio je Eraković.

Zoran Vukićević, predsjednik nikšićkog DPS-a i kandidat za odbornika, predstavio je program socijalne zaštite i plan da Dom starih u Nikšiću pretvore u gerontološki centar, koji podrazumijeva i domski smještaj, i pomoć u kući i dnevne boravke za stare.

“Nikšić je inače preteča ovoga u Crnoj Gori i mislim da Nikšiću pripada ovaj dio da postane prvi gerontološki centar i sigurno ćemo to uraditi”, kazao je Vukićević.

Poručio je da će svih 25 gerontodomaćica biti zaposlene u Domu za stare, budućem gereontološkom centru i istakao da je nadležno ministarstvo donijelo nepravedan član a to je da žene sa završenom osnovnom školom neće više moći da pružaju usluge gerontodomaćice. Podsjetio je da one taj posao rade već nekoliko godina i da su stekle iskustvo i znanje.

Takođe je kazao da je participacija za ove usluge, koju korisnici nijesu u mogućnosti da plate, od strane ministarstva povećana umjesto da bude smanjena, jer je ekonomskasituacija teška, i poručio da će na prvoj narednoj opštinskoj sjednici donijeti odluku da se i razlika participira iz sredstava lokalnog budžeta.

Najavio je i novi call centar gdje će najstariji sugrađani moći da se jave i da dobiju besplatan prevoz.

Kristina Šćepanović je poručila da se na lokalnim izborima ne odlučuje samo da li će Nikšić ostati na evropskom putu, već da li će „Crna Gora ostati dosledna svom slobodarskom duhu na kojem je nastala“.

Bonus video: