Damjanović: Vjerujem u pobjedu razvoja i prosperiteta, evropski put je jedina naša alternativa

"Imamo niz instrumenata na koji način da popravimo ekonomsku situaciju u Nikšiću, na koji način da zaposlimo ljude, posebno male. Nemamo drugu alternativu, moramo ići putem razvoja jer druga opcija će biti ekonomski krah, strah i nestabilnost“, rekla je Damjanović

17848 pregleda 31 reakcija 17 komentar(a)
Damjanović, Foto: Luka Zeković
Damjanović, Foto: Luka Zeković

Sanja Damjanović je nakon glasanja rekla da očekuje pobjedu evropskog Nikšića, evropske mladosti jer „nema alternative“.

„Evropski put je jedina naša alternativa. Vjerujem u pobjedu razvoja i prosperiteta, ponosna sam što sam na čelu Evropskog tima za Nikšić jer naši građani danas ne biraju političke partije, već politički program, a program Evropskog tima za Nikšić jeste superioran. Imamo niz instrumenata na koji način da popravimo ekonomsku situaciju u Nikšiću, na koji način da zaposlimo ljude, posebno male. Nemamo drugu alternativu, moramo ići putem razvoja jer druga opcija će biti ekonomski krah, strah i nestabilnost“, rekla je Damjanović.

Ona je kazala da se posljednjih mjesec osjeća nevjerovatna pozitivna energija u Nikšiću, posebno se to vidi na gradskom trgu.

„Uživala sam što sam imala priliku da razgovaram sa mnogim našim građanima, osjetim njihov impuls i osjeća se pozitivna energija svh mladih ljudi, bez obzira koju partiju perdstavljaju. Kada su u pitanje tenzije, ja bih rekla da je to više bio neki popoulizam i naši politički oponenti se bore sa izmišljenim protivnicima, ja ne osjećam ni tenzije ni probleme. Osjećam da moramo da budemo jedno građansko demokratsko društvo da nam to bude glavna budućnost i nadam se da će izbori proteći u miru“, rekla je Damjanović.

Komentarišući veliko interesovanje regionalnih i stranih medija za izbore u Nikšiću, kazala je da ona te izbore gleda kao lokalne, izbore za građane, za njihovo bolje sjutra, za mladost.

„Nećete naći ni u jednoj evropskoj zemlji da se u jedne lokalne izbore miješaju faktori sa strane i da utiču druge zemlje. Naša Crna Gora je uvijek bila otvorena prema susjedima, uvijek promovisala multietnički, multivjerski sklad, mir i iznenađena sam zašto je veliko interesovanje, ali je nama najbitnije bolje sjutra građana Nikšića i bolje sjutra naše omladine“, navela je Damjanović.

Bonus video: