Za budućnost Nikšića: Naši aktivisti bili prinuđeni da se brane

"Njima je autom prepriječen put čime im je onemogućeno kretanje. Opkolilo ih je pet automobila iz kojih su izašli DPS aktivisti koji su počeli da ih vrijeđaju na račun njihove nacionalnosti", navodi se u saopštenju.

16057 pregleda 75 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Za budućnost Nikšića
Foto: Za budućnost Nikšića

Aktivisti koalicije Za budućnost Nikšića Bošković Ratko, Ćipranić Igor i Krulanović Stefan brutalno su napadnuti od aktivista Demokratske partije socijalista (DPS) u Morakovu, kazali su iz ove koalicije.

Ranije danas Evropski tim za Nikšić saopštio je kako je njihov aktivista Miloš Marojević napadnut, pri čemu je zadobio teške povrede, a za napad optužili su aktiviste Demokratskog fronta.

Iz ZBNK tvrde da su Ćipranić i Krulanović bili prinuđeni da se brane, jer su prvo verbalno a zatim i fizički napadnuti.

"Njima je autom prepriječen put čime im je onemogućeno kretanje. Opkolilo ih je pet automobila iz kojih su izašli DPS aktivisti koji su počeli da ih vrijeđaju na račun njihove nacionalnosti govoreći "Ko vam je rekao da dođete u Morakovo?"", navodi se u saopštenju.

Oni ističu da su njihovi aktivisti pokušali mirnim putem da riješe ovaj sukob ali su DPS aktivisti prvo šakom pa zatim kamenom udarili Krulanovića.

"Došlo je do, kako saopštavaju naši aktivisti, razmjene udaraca sa obje strane gdje su oni u jednom trenutku uspjeli da se izvuku iz pravog obruča i da se probiju do grada na sigurno. Ratko Bošković koji je tek kasnije došao je verbalno napadnut i Bošković sa indignacijom odbacuje bilo kakvu umiješanost u sukob i za to ima svjedoke koji su tu bili prisutni. Oni napominju da ne žele niti su bilo kada željeli da dižu tenzije, jer to nikome nije potrebno", zaključuje se u nepotpisanom saopštenju koalicije ZBNK.

Bonus video: