Lekić: Pobjeda opozicije u Nikšiću potvrđuje nezaustavljiv trend promjena u zemlji

"Sama činjenica da Demokratska partija socijalista (DPS) danas slavi što nisu mnogo ubjedljivije izgubili izbore i Nikšić govori da se Crna Gora nalazi u novoj političkoj realnosti", kazao je Lekić

28623 pregleda 76 reakcija 27 komentar(a)
Lekić, Foto: Savo Prelević
Lekić, Foto: Savo Prelević

Pobjeda opozicije u Nikšiću, koja će imati komotnu većinu u Skupštini opštine, ubjedljivo govori da nije bila moguća reciklaža prethodene nekontrolisane vlasti sklone javnoj neodgovrnosti i korupciji, ocijenio je lider DEMOS-a i Miodrag Lekić.

"Sama činjenica da Demokratska partija socijalista (DPS) danas slavi što nisu mnogo ubjedljivije izgubili izbore i Nikšić govori da se Crna Gora nalazi u novoj političkoj realnosti. Koalicija “Mir je naša nacija” bez euforije, još manje podmetanjima drugima, sasvim okrenuta novim radnim izazovima u samom Nikšiću i državi obelježava svoj veliki uspijeh na nikšićkim izborima. Naime, koalicija “ Mir je naša nacija” se afirmiše, a što će još više ostvarivati ubuduće, kao snaga centra građanskog težišta i kao takva dragocjena za stabilnost i progres zemlje", rekao je Lekić.

Ističe da u danima pobjede ne treba zaboraviti da se Crne Gora i dalje nalazi u složenom procesu između teškog ekonomsko-korupcionaškog nasleđa prethodne vlasti i ozbiljnog, gotovo istorijskog ispita iz političke, stručne i kulturne doraslosti alternative koja je pobjedila na izborima 30. avgusta.

"Zato će svaki zastoj u reformama i legalističke demontaže korupcionaškog nasleđa, koje uostalom traži i Evropska unija realizacijom poglavlja 23 i 24., biti prilika da nereformisane snage prethodnog režima pokušaju, uglavnom identitetskim trikovima i iznajmljenom propagandom, se vrati na vlast.Očigledno, u Nikšiću to nije uspijelo", zaključio je Lekić.

Bonus video: