Abazović u sjedištu NATO-a: Podrška Alijansi nikad veća

“Zahvaljujem vašoj Vladi na snaznoj posvećenosto NATO,” kazao je Đoana.

9655 pregleda 140 reakcija 39 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG
Ažurirano: 16.03.2021. 16:53h

U sklopu trodnevne radne posjete Briselu, potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović danas se sastao sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom.

Potpredsjednik Vlade Abazović kazao je da Crna Gora ostaje privržena politikama i vrijednostima Alijanse i izrazio je spremnost za jačanje doprinosa Crne Gore aktivnostima NATO-a, kao kredibilne i odgovorne saveznice. U tom smislu, Abazović je ukazao na značaj solidarnosti i jedinstva Alijanse u suočavanju sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima i iskazao je zahvalnost povodom dosadašnje i predstojeće pomoći NATO-a Crnoj Gori u suočavanju sa pandemijom virusa COVID-19.

Na sastanku sa Đoanom, potpredsjednik Abazović je kazao da je Vlada u potpunosti posvećena sprovođenju svih međunarodnih obaveza, jačanju i unaprijeđivanju saradnje sa Alijansom i podsjetio je da je nova skupštinska većina, ubrzo nakon izbora i prve demokratske smjene vlasti u Crnoj Gori, potpisala Sporazum kojim se na to obavezuje.

Abazović i Đoana razmijenili su mišljenja i o globalnoj i regionalnoj bezbjednosnoj situaciji, u kontekstu izazova uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.

Sastanku sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom, prisustvovali su i otpravnik poslova u misiji Crne Gore pri NATO-u, Radovan Bogojević i savjetnik potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korpucije na visokom nivou i organizovanog kriminala, Filip Adžić.

Potpredsjednik Abazović danas se sastao i sa direktorom NOS-a (NATO office of Security) Polom Avalonom.

Delegacija koju predvodi potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović posjetila je i Misiju Crne Gore pri NATO-u.

Crna Gora je cijenjena NATO saveznica i članica evroatlantske porodice, poručio je danas zamjenik generalnog sekretara Alijanse Mirčea Đoana.

“Zahvaljujem vašoj Vladi na snaznoj posvećenosto NATO,” kazao je on poslije susreta sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem.

Oni su se sastali u okviru Abazoviceve višednevne posjete Briselu.

Bonus video: