OSTVARILI PARLAMENTARNI STATUS

Ponovljeno glasanje: Demokrate ipak uzele mandat u Petnjici

Demokratska Crna Gora je nakon današnjeg ponovljenog glasanja imala devetnaest glasova, u odnosu na pet, koliko su osvojili 26. novembra
118 pregleda 27 komentar(a)
Demokrate Petnjica, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Petnjica, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.12.2017. 22:15h

Nakon ponovnog glasanja na biračkom mjestu Savin bor, Demokratska Crna Gora uspjela je da ostvari parlamentarni status u Skupštini opštine Petnjica, saopštile su Demokrate.

"Uprkos mobilisanju svih raspoloživih resursa od strane flomasteraša iz DPS-a, koje je propraćeno djelovanjem formalnih i neformalnih centara moći, Demokrate su, nakon ponovljenog glasanja na biračkom mjestu Savin bor, uspjele da ostvare parlamentarni status u Skupštini opštine Petnjica. Ova činjenica samo potvrđuje superiornost ideje Pobjeda, a ne podjela, koja temeljno, svakim danom, ruši dio po dio aktuelne vlasti do njenog konačnog demontiranja. Pri činjenici da su Demokrate imale 19 glasova na današnjim ponovljenim izborima, u odnosu na 5 koliko smo dobili 26. novembra usljed raznih zloupotreba i pritisaka, egzaktno se može izvući zaključak: Demokrate su danas uzele jedan mandat vladajućoj koaliciji u Petnjici. Ovim smo potvrdili nastavak rasta podrške i nastavak prodora u biračko tijelo vladajućih partija. Otuda panika, strah i svakodnevni napadi na nas," kazali su iz Demokrata.

Ulaskom Demokrata u SO Petnjice, smatraju, najviše će dobiti građani Petnjice, jer "imaju pravog i istinskog predstavnika u liku budućeg odbornika Demokrata, časnog i iskrenog čovjeka, dr Albina Ćemana."

"Zahvaljujemo se i na ovom jednom, ali vrijednom mandatu časnim i poštenim Bihorcima, koji će uskoro dobiti potpunu slobodu odlučivanja, a ne sumnjamo da će znati da kazne ucjenjivače i one koji su ih obmanjivali, plašili i zavađali. Da podsjetimo, u sedam opština u kojima su do sada održani izbori Demokrate su uzele DPSu preko 4800 glasova. Toliko ćemo im uzeti u Podgorici. Istopićemo ih i u Beranama, Pljevljima, Baru, Bijelom Polju, Rožajama, Žabljaku, Danilovgradu i u svim gradovima u Crnoj Gori. Nema nikakve sumnje da će se trend pada DPS-a, a rasta Demokrata i dalje nastaviti. Nema te računice koja može spasiti DPS od poraza na predstojećim izborima. Dovoljno je da u svakoj opštini oslabe kao u prethodnih sedam, a nema sumnje da će sunovrat biti još izraženiji, i njihovoj trodecenijskoj vladavini je došao kraj," zaključuju iz Demokrata.