DPS Budva: Nezakonito upisivanje odbora direktora opštinskih preduzeća

"Trenutno upisanim članovima Odbora direktora nije istekao mandat i time su počinili krivično djelo falsifikovanja dokumentacije", navode iz Demokratske partije socijalista u Budvi

7362 pregleda 11 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Budvanski odbor DPS upozorio je Centralni registar privrednih subjekata da spriječi zloupotrebe službenog ovlašćenja i krivičnog djela, falsifikovanja dokumentacije od strane NN lica iz privrednih društava Parking Servis d.o.o. Budva, Vodovod i kanalizacija d.o.o. Budva i Komunalno d.o.o. Budva.

"Na osnovu uvida u elektronsku evidenciju CRPS-a na dan 17 mart , želimo da ukažemo na propuste od strane službenika CRPS-a, a tiču se promjene podataka oko upisa novih članova Odbora direktora u Parking Servis d.o.o. Budva, Vodovod i kanalizacija d.o.o. Budva i Komunalno d.o.o. Budva. Naime, na sjednici Skupštine Opštine Budva, održanoj 11. marta , usvojen je prijedlog o imenovanju članova Odbora direktora u Parking servis d.o.o. Vodovod i kanalizacija d.o.o. i Komunalno d.o.o. iz Budve. Kao razlog imenovanja novih članova Odbora direktora u ovim privrednim društvima se navodi istek mandata starim članovima odbora direktora, iako se svjesno njihova imena ne navode, a sve sa ciljem da se prikriju stvarne činjenice", navode u lokalnom DPS.

Kako ističu tokom prenosa skupštinskog zasijedanja i poslije "niza neuspješnih pokušaja "navodnih" predstavnika gore pomenutih preduzeća da nezakonito izvrše promjene u CRPS Crne Gore, osnovano sumnjamo da je došlo do izvršenja krivičnog djela i zloupotrebe službenog položaja"

"Na način što su NN lica svjesno lažnom dokumentacijom i netačnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu službenike CRPS Crne Gore. Napominjemo da je na sjednici održanoj 11. jula , "Sl. list CG" br. 26/2020, usvojena Odluka o imenovanju članova Odbora direktora u gore pomenutim preduzećima i njima mandat traje pune četiri godine, dakle do 2024 godine. S obzirom da su NN lica iz gore pomenutih privrednih društava kao članove Odbora direktora kojima je istekao mandat u zahtjevu naveli članove koji su trenutno upisani, iz CRPS-a su u obavezi da odbiju takvu dokumentaciju, jer trenutno upisanim članovima Odbora direktora nije istekao mandat i time su počinili krivično djelo falsifikovanja dokumentacije. Svaku zloupotrebu službenog položaja, a u cilju sticanja materijalne koristi, službenici CRPS-a su dužni da prijave Upravi policije. Iz OO DPS Budva, takođe navode, da je u toku podnošenje krivičnih prijava protiv svih lica koja su svjesno učestvovala u navedenim krivičnim radnjama", zaključuju u DPS.

Bonus video: