Dabović izabran za predsjednika Opštine Ulcinj

Dabović je kazao da će njegov rad tokom mandata oblikovati struka, moral i sportski duh

31272 pregleda 675 reakcija 22 komentar(a)
Dabović, Foto: Mediabiro
Dabović, Foto: Mediabiro

Doskorašnji glavni gradski arhitekta Aleksandar Dabović, novi je predsjednik Opštine Ulcinj, odlučeno je danas većinom glasova na sjednici ulcinjske Skupštine.

Dabović, koji je nedavno izabran za člana Glavnog odbora (GO) Demokratske partije socijalista (DPS), na toj funkciji zamijenio je partijskog kolegu Ljora Nrekića, koji je stekao uslove za starosnu penziju.

Dabović je kazao da će njegov rad tokom mandata oblikovati struka, moral i sportski duh.

"Ne želim pred Vama ovdje da obećavam nedostižno i nerealno, već hoću da budete uvjereni da ću učiniti sve od sebe da uradim nekoliko pokretačkih i temeljnih stvari za dobrobit Ulcinja i za napredak zajednice u kojoj živimo“, poručio je Dabović, prenosi agencija Mediabiro.

Kako je naglasio, Ulcinj i Crna Gora su u teškoj zdravstvenoj situaciji.

„Jedino zajednički i disciplinovano možemo da pobijedimo pandemiju. Zdravlje nema cijenu, vidjeli smo i sami. Danas je 17. mart a mi smo na pragu ljetnje turističke sezone. Dajmo svoj maksimum da naš Ulcinj resetujemo, uzdignemo i vratimo mu sjaj. Ovo možemo samo zajednički, za isti cilj“, poručio je Dabović.

Nrekić je čestitao Daboviću, kao i nedavno izabranom predsjedniku Skupštine Opštine Hadžiju Sulejmaniju. On je kazao da je ponosan na urađeno i svjestan da bi u redovnim okolnostima, učinak njegovog kabineta bio daleko veći. „Znam da mnoge stvari nisu urađene onako kako bismo željeli, ali u trenucima u kojima se nalazimo, kažem da je najvažnije zaustaviti pandemiju, kako bismo imali koliko-toliko uspješnu sezonu i pomogli građanima i Opštini“, poručio je Nrekić.

Bonus video: