SNP Pljevlja: Prijevremeni izbori su rješenje

“Lokalna vlast u Pljevljima nema više legitimitet dat od strane građana, a o rezultatima njihovog rada bilo bi smiješno govoriti"

2169 pregleda 0 komentar(a)
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Prijevremeni lokalni izbori u Pljevljima su najbolje rješenje jer lokalna vlast u tom gradu nema podršku građana, “što su pokazali i rezultati izbora koji su održani 30. avgusta prošle godine gdje je DPS sa svojim koalicionim partnerima doživio potpuni krah”.

To su saopštili iz Opštinskog odbora SNP-a u Pljevljima, uz ocjenu da je nesposobnost lokalne vlasti u Pljevljima i njena nemoć da bilo šta konkretno realizuje i uradi u najvećoj mjeri posljedica bivše politike sistematskog urušavanja Pljevalja od Vlade Duška Markovića.

“Lokalna vlast u Pljevljima nema više legitimitet dat od strane građana, a o rezultatima njihovog rada bilo bi smiješno govoriti. Lokalna vlast u Pljevljima nije stabilna. Da je vještačka potvrđuje i činjenica izbjegavanja održavanja sjednica, na kojima za neke predloge od strane lokalne vlasti sigurno ne bi postojala potrebna većina. Da DPS polako, ali sigurno postaje politička prošlost, a pojedini koalicioni partneri nestaju sa političke scene potvrđuju i lokalni izbori u Nikšiću gde je koalicija okupljena oko DPS-a osvojila manje glasova nego na parlamentarnim izborima", kažu iz ovog opštinskog odbora.

"Pobjeda opozicije u Nikšiću, koja će imati većinu u Skupštini opštine, ubjedljivo govori da nije bio moguć oporavak prethodene vlasti sklone korupciji i lošim rezultatima. SNP je dio budućnosti Nikšića, i zauzeće značajno mjesto u lokalnoj vlasti sa svojim stručnim kadrom koji ima znanja i kapaciteta”, navodi se u saopštenju OO SNP Pljevlja.

Da lokalna vlast u Pljevljima, ističu u SNP-u, već počinje sa obmanama građana pokazuje i izjava predsjednika opštine Pljevlja da će se u Pljevljima u skorijoj budućnosti graditi cementara.

“Ovim putem poručujemo predsjedniku opštine da prvo ozvaniči početak rada drugog bloka Termoelektrane, da se pohvali brojem privučenih stranih investitora da ulažu u našu opštinu, da se pohvali smanjenom nezaposlenošću, da se pohvali saniranim crnim ekološkim tačkama, da otvori put Kosanica-Glibaći-Bobovo, da se pohvali dobrim radom javnih preduzeća i započetom toplifikacijom grada. Sve su ovo bile predizborne obmane građana Pljevalja pred svake izbore u Pljevljima", kažu iz OO SNP Pljevlja.

"Ovim putem poručujemo da će SNP u skorijoj budućnosti biti dio buduće vlasti u Pljevljima i značajan činilac u rješavanju gorućih problema u našoj opštini. SNP je partija koja u Pljevljima bilježi veliki trend rasta, što potvrđuje i veliki broj mladih, visoko obrazovanih ljudi koji su prepoznali ideju, vizije i ispravnost u radu Socijalističke narodne partije i koji žele da u Pljevljima nastave da grade svoju karijeru i doprinesu oporavku naše opštine. Sve brojnije članstvo je dokaz da povjerenje u SNP stabilno i snažno raste jer je SNP partija koja se bori za vladavinu prava, socijalnu jednakost, poštovanje različitosti i jednakosti među građanima”, navodi se u saopštenju OOSNP Pljevlja.

Bonus video: