"dovedena u pitanje egzistencija porodica lokalnih privrednika"

DPS Tivat: Opštinsko rukovodstvo nesposobno da se bori sa pandemijom koronavirusa

Takođe navode da osim "otvorenog i grubog revanšizma kroz nepravedno i nezakonito otpuštanje kvalifikovanih radnika i sazivanja lokalnih konferencija" za punih pet mjeseci od kad su stupili na vlast nijesu ništa preduzeli kako bi ublažili posljedice krize izazvane pandemijom koronavirusa

15619 pregleda 7 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u Tivtu tvrdi da tamošnje lokalno rukovodstvo nije adekvatno odgovorilo izazovima usljed pandemije koronavirusom.

Oni su kazali da "od dolaska na vlast nisu ponudili bilo kakve mjere, kojima bi pomogli svojim sugrađanima i privrednicima"

"Proteklih mjesec dana privrednici našeg grada suočeni su sa teškom finansijskom i ekonomskom situacijom izazvanom lošom epidemiološkom situacijom, a koja je zbog nesposobnosti lokalne vlasti da upravlja krizom, ali i nadležnog Ministarstva i Vlade Crne Gore, izmakla kontroli i dovela do zaključavanja grada. Time je ozbiljno dovedena u pitanje egzistencija porodica lokalnih privrednika, ali i porodice njihovih zaposlenih", navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni smatraju da "Vladu i nadležno Ministarsvo finansija uopšte ne dotiču njihovi vapaji i apeli za odobravanje subvencija preduzetnicima i privrednicima našeg grada."

Navode da je to "konkretan dokaz, sa jedne strane, koliko ih predsjednik Vlade i nadležni ministri cijene i uvažavaju, ali i koliko Vladu interesuju problemi građana i privrednika našeg grada" i dodaju da je "žalosno samo što posljedice takvog neodgovornog odnosa i jednih i drugih trpe upravo građani"

"S toga, s pravom postavljamo pitanje što će lokalna vlast konkretno uraditi na planu saniranja teških posljedica zatvaranja grada koje su i sami tražili, kada im je epidemiološka situacija zbog nesposobnosti i nesnalaženja izmakla kontroli. Ne samo da nijesu preduzeli ništa na saniranju posljedica epidemije, već je sada već vrijeme da se s pravom postavi pitanje što su to konkretno uradili na ispunjavanju predizbornih obećanja? Koji su to konkretni projekti koji su nastavljeni, započeti ili završeni? Nijedan projekat, nijedna važna odluka, osim onih kojima se stavljaju van snage Odluke prethodne vlasti. Ali zato nova vlast je pokazala da se odlično uvježbala u sazivanju i održavanju pres konferencija, iznoseći na njima, u ovom trenutku, potpuno nerelevantne i ovoj situaciji neprimjerene podatke, prije svega napadajući dosadašnju vlast, jer su se samo time i bavili. Umjesto da se bave važnim pitanjima života naših građana i funkcionisanja privrede našeg grada, oni se bave nekim sporednim pitanjima", saopštili su oni.

Takođe navode da osim "otvorenog i grubog revanšizma kroz nepravedno i nezakonito otpuštanje kvalifikovanih radnika i sazivanja lokalnih konferencija" za punih pet mjeseci od kad su stupili na vlast nijesu ništa preduzeli kako bi ublažili posljedice krize izazvane pandemijom koronavirusa.

"Održali su prije nekoliko dana sastanak sa dijelom lokalnih privrednika, gdje su tražili od njih da im sugerišu kako da im pomognu. To samo pokazuje njihovu nekompetentnost, nestručnost i nespremnost da se uhvate u koštac sa konkretnim problemima. Mi im poručujemo da umjesto bavljenja trivijalnim stvarima, konkretno pomognu, prije svega, lokalne privrednike, da saniraju posljedice mjera koje je lokalno rukovodstvo, zajedno sa ministrima iz "ekspertske" Vlade, donijelo za Tivat i time ozbiljno dovelo u pitanje egzistenciju naših sugrađana", navodi se u njihovom saopštenju.

Preporučujemo za Vas