"svjesno diskreditovao ekspoze na osnovu koga je izabran"

Medojević: Krivokapić "preletio", Vlada nema parlamentarnu većinu

"Ova Vlada više nije ekspertska, ni nestranačka, već politička Vlada koju čine dvije partije - URA i Demohrišćanska partija (u osnivanju) premijera", ocijenio je Medojević

46035 pregleda 1081 reakcija 192 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Zbog političkih odluka premijera Zdravka Krivokapića, i njegovog političkog "prelijetanja" u koaliciju čiji ga birači nijesu glasali, došlo je do nelegitimnog prekrajanja volje birača i takva Vlada nema parlamentarnu većinu, ocijenio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On smatra da je Krivokapić svojim odlukama promijenio strukturu parlamentarne većine i svjesno diskreditovao ekspoze na osnovu koga je izabran.

"Ova Vlada više nije ekspertska, ni nestranačka, već politička Vlada koju čine dvije partije - URA i Demohrišćanska partija (u osnivanju) premijera", ocijenio je Medojević.

On je kazao da je to grubo kršenje dogovora Krivokapića sa liderima partija parlamentarne većine i nova politička realnost.

"Imamo duboku političku krizu, krizu parlamentarne većine, a sad i krizu legitimiteta Vlade", rekao je Medojević.

On je poručio da će se zato zalagati da se u parlamentarnoj većini postigne dogovor o čišćenju biračkog spiska, promjenama u tužilaštvu, regulisanje rada Radio Televizije Crne Gore, kako bi prestao da bude servis Demokratske partije socijalista (DPS).

Medojević je kazao da će se zalagati i za usvajanje mjera za sprečavanje kupovine birača novcem od šverca droge i cigareta, sprečavanje učešća mafije na izborima kao i za druge potrebne promjene, kako bi u razumnom roku bili održani prvi slobodni i demokratski izbori.

"Izbori na kojima će građani odlučiti da li žele demontažu DPS-a, zabranu rada te stranke, hapšenje lopova koji su 30 godina pljačkali državu, zamrzavanje imovine u zemlji i inostranstvu državnih funkcionera prethodnog režima, ili žele da žive u korupciji, kriminalu i siromaštvu, kao robovi prve i druge familije", rekao je Medojević.