Birjukov: Rusija ne organizuje ni zvanične ni nezvanične državne udare

"Protiv država koje su bili partneri Rusije zapadne sile organizuju državne udare. U ovom slučaju oni to pripisuju našim partnerima iz Demokratskog fronta", rekao je Birjukov
73 pregleda 57 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2017. 18:14h

Ruska federacija ne organizuje ni zvanične ni nezvanične državne udare, jer to nije njen metod, kazao je Fjodor Birjukov iz ruske partije "Rodina".

"Protiv država koje su bili partneri Rusije zapadne sile organizuju državne udare. U ovom slučaju oni to pripisuju našim partnerima iz Demokratskog fronta", rekao je on na pres konferenciji u prostorijama Demokratske narodne partije (DNP).

On je kazao da je sudski proces u slučaju "državni udar" ravan "Procesu" Franca Kafke.

Milan Knežević, predsjednik DNP i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) je rekao da je taj politički savez utemeljen u istinskim odnosima sa Rusijom, ali i da se zvanična Moskva jasno odredila prema progonu DF.

Knežević je nakon sastanka sa delegacijom Rodina rekao da DF i Rusija nisu umiješani u pokušaj državnog udara već da je ta afera bila zamajac za ulazak u NATO i jačanje antiruske histerije.

On je ponovio da treba ukinuti sankcije Rusiji.

"Nedavno je jedno istraživanje polazalo da je Putin jedan od najpopularnijih političara ovdje i to je dokaz da su građani Crne Gore naklonjeni Rusiji", kazao je Knežević.

On je rekao da dolazak ruske delegacije nije miješanje u sudski proces podsjećajući da je potpredsjednik SAD, Majk Pens rekao da je Rusija pokušala da sprovede državni udar.

"Kada Amerikanci i NATO službenici traže da se DF zabrani, onda je to legitimno, a ako dođu Rusi onda je to miješanje u unutrašnja pitanja. Mi ne želimo da robujemo tome", rekao je Knežević.

Birjukov je rekao da su dvije partije sarađivale kada niko o državnom udaru nije govorio navodeći da je posjeta organizovana u okviru te saradnje.

"Mi ovo komentarišemo kao posmatrači sa određenim stepenom ironije. Naše miješanje tako mogu da komentarišu samo pisci naučne fantastike", kazao je on.

Knežević je kazao i da se crnogorska skupština pretvorila u psihijatriju i da DF kao najzdraviji dio opozicije ima obavezu da se vrati i kao "eliksir liječi te zabludjele ljude".

Galerija

Bonus video: