Krasnići: Nema dovoljno glasova za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granice s Crnom Gorom

On je kazao da se radi o suštinskom pitanju koje se, htjeli to ili ne, povezuje s fundamentalnim pravom građana Kosova da se slobodno kreću po Evropi
9 komentar(a)
Memlji Krasnići, Foto: Instagram
Memlji Krasnići, Foto: Instagram
Ažurirano: 12.12.2017. 08:58h

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići izjavio je da u Skupštini Kosova nema dovoljno glasova za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

"Da li su dovoljni glasovi koje imamo? Nisam siguran. Treba da imamo dvije trećine glasova i prema dosadašnjim izjavama izgleda da ih nemamo", kazao je Krasnići za RTV Dukađini.

On je rekao da to što neće biti izglasana ratifikacija neće uticati na vladajuću koaliciju DPK i Alijanse za budućnost Kosova sa drugim strankama.

"Naše razlike što se tiče demarkacije nisu nove. To su razlike koje su postojale i nastavljaju da postoje godinama. Nisu bile smetnje za formiranje koalicije i nisu smetnja ni za nastavak koalicije", kazao je Krasnići.

On je kazao da se radi o suštinskom pitanju koje se, htjeli to ili ne, povezuje s fundamentalnim pravom građana Kosova da se slobodno kreću po Evropi.

"To pitanje na našu nesreću ne zavisi od nas, već zavisi od onih koji utvrđuju pravila u pitanju liberalizacije viza, a to je Evropska unija", kazao je Krasnići.

Vlada Kosova prošle nedjelje je na dalju proceduru Skupštini dostavila Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Protiv sporazuma i njegove ratifikacije su se pored opozicionog Samoopredjeljenja izjasnili i poslaničke grupe članica vladajuće koalicije Alijanse za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Inicijative za Kosovo zamjenika premijera Fatmira Ljimaja.

Bonus video: