ODGOVORIO OPŠTINI DG

Bojović: Trgovci dušama koliko nudite?

“DNP će u zgradu SO Danilovgrad ući kao nova vlast”...
76 pregleda 2 komentar(a)
Novac, pare, Foto: Shutterstock
Novac, pare, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.02.2019. 03:30h

Predsjednik danilovgradskog odbora DNP-a Dragan Bojović saopštio je da iz kabineta predsjednika Opštine Danilovgrad  ne  spore  nezakonita preidizborna zapošljavanja i  kupovinu glasova, već i njemu javno nude posao. To je napisao u reagovanju  na tekst “I za Bojovića ima posla, ako ispunjava uslove”, objavljenog 9. decembra.

On je ocijenio  da mu posao nude vjerovatno pod uslovom da prestane da ukazuje na nepotizam, klijentelizam i političku korupciju, “koju bahato sprovode”. 

“Pa, koliko nudite gospodo trgovci glasovima?  S obzirom na reference koje posjedujem, ne možete iznaći te pare i ta  lažna obećanja kojim biste me mogli kupiti.  Ni mene, ni većinu građana Danilovgrada

koje svih ovih godina vaše jednopartijske i policijske  torture nijeste uspjeli ni kupiti, ni uplašiti. I u toj vašoj političkoj osionosti i beskrupuloznosti, imate hrabrosti da DNP  optužite za porodično-kumovsko zapošljavanje?! Vi, koji ste od zgrade Opštine, čast izuzecima, napravili dom za zbrinjavanje vaše  djece  i djece vaših rođaka. Toliko ste članova najužijih familija zaposlili u opštinskoj administraciji da bi vam bilo lakše da, kako kaže jedan moj opozicioni prijatelj, radite od kuće -  barem bismo uštedjeli na opštinskim računima za struju", poručio je Bojović. 

Dodao je da lokalna vlast sve to radi u uslovima kad su uništili danilovgradsku privredu, kad je dug opštine, barem onaj za koji se zna, preko pet miliona eura,  kad novoplanirani DPS stručnjaci moraju da rade stojeći u opštinskim kancelarijama:

“Jer zbog viška zaposlenih u administraciji nemaju gdje ni stolicu da postave. Hoćete li u Opštini opet da organizujete polaganje ispita o trošku građana, te ubrzane dopunske kurseve kako biste doškolovali vaše pojedine DPS 'kadrove' koje tobože zapošljavate zbog njihove 'stručnosti'? Politički rad u kabinetu predsjednika opštine Danilovgrad odavno je poprimio orvelovski profil, pa se neznanje prikazuje kao moć, ropstvo kao sloboda, a zadovoljavanje najbanalnijih ličnih potreba kao pregalaštvo za dobrobit Danilovgrađana”.

Istakao je da  će DNP biti  prepreka i kočnica sebičnim interesima čelnika danilovgradskog DPS-a.

“Neće Branislav Brano Đuranović mjeriti kvalitet članovima DNP-a na namještenim oglasima koje raspisuje na jedan dan. DNP će u zgradu SO Danilovgrad ući kao nova vlast, za koju će nas birati, ne Milo i Aco Đukanović, već naši sugrađani kako bi se konačno politički oslobodili vas, vaše korupcije, vašeg nepotizma i klijentelizma, vašeg političkog podaništva i poltronstva koje je od nekad lijepe i perspektivne  varoši napravilo ekonomsku i kulturnu marginu i pustoš”, napisao je Bojović.