U četvrtak prvi premijerski sat na kome će poslanicima odgovarati Krivokapić

DF pita za demontažu bivše vlasti

Predsjednik kluba poslanika Demokratskog fronta (NSD, DNP, UCG i RP) Slaven Radunović pitao je zašto je Vlada izvan svojih ustavnih nadležnosti tražila mišljenje VK o predlogu zakona i izmjenama i dopunama tužilačkih zakona koje je predložila grupa poslanika, kada oni to nisu to smatrali potrebnim

6481 pregleda 6 komentar(a)
Pitaju i šta je radio njegov prethodnik: Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Pitaju i šta je radio njegov prethodnik: Krivokapić, Foto: Savo Prelević

Od predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića očekuje se da tokom premijerskog sata odgovori zašto je Vlada tražila mišljenje Venecijanske komisije o tužilačkim zakonima i koliko je građana zaposleno u ministarstvima, agencijama i javnim preduzećima u vrijeme tehničkog mandata prethodne Vlade.

Predsjednici poslaničkih klubova pitanja postavljaju u susret posebnoj sjednici Premijerskog sata, koja će biti održana u četvrtak na Cetinju.

Predsjednik kluba poslanika Demokratskog fronta (NSD, DNP, UCG i RP) Slaven Radunović pitao je zašto je Vlada izvan svojih ustavnih nadležnosti tražila mišljenje VK o predlogu zakona i izmjenama i dopunama tužilačkih zakona koje je predložila grupa poslanika, kada oni to nisu to smatrali potrebnim. U pitanju objavljenom na sajtu parlamenta konstatuje se da se Vlada time, “grubo umiješala u rad druge grane vlasti”.

“Zašto ste tim činom dali doprinos dodatnom unižavanju najvažnije grane vlasti i urušavanju suvereniteta države i njenih građana, koketirajući sa mogućnošću da neko drugi njihovim izabranim predstavnicima nameće na koji način da se izbore sa gorućim problemima u svojoj zemlji, iako je jasno da niko drugi bolje ne pozanje suštinu i “istoriju bolesti” u crnogorskom društvu, pa ne može ni predložiti “efikasniju terapiju”, naveo je Radunović.

Šef poslaničkog kluba Pokreta za promjene Branko Radulović pitaće premijera da li su on i njegova Vlada za punu demontažu totalitarnog i kriminogenog režima, potpuno preispitivanje prošlosti i efikasnu i optimalnu izgradnju pravne, funkcionalne, prosperitetne i evropske Crne Gore ili nisu.

Predsjednika kluba poslanika Socijalističke narodne partije (SNP) Dragana Ivanovića interesuje koliko je u periodu od 30. avgusta do 4. decembra, u periodu tehničkog mandata bivše vlade na čijem je čelu bio Duško Marković, zaposleno građana u insitucijama čiji je vlasnik država.

Istakao je da su raspisivani i konkursi za pojedina radna mjesta preko Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje s istim ciljem zapošljavanja svojih birača kojima je prethodno u izbornoj kampanji obećano zaposlenje: “Na ovaj način je nanijeta direktna šteta budžetu Crne Gore”.

Preporučujemo za Vas