Bošnjak: Salh dežura na moja reagovanja, voljela bi da je takva i na sjednicama "oči u oči"

"A po njenom reagovanju, rekla bih nisam sigurna da zna da govori, ali ono što vidim je da ne zna da čita, jer nije pročitala ono što piše u obrazloženju amandamana, jer da jeste ne bi reagovala na ovaj način", kazala je Bošnjak
92 pregleda 6 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.12.2017. 16:20h

Očigledno da je DPS odredio da na svako moje saopštenje, odgovori njihova odbornica Aet Salh, od koje nikad riječ nijesmo čuli u Skupštini grada, bude dežurna da reaguje, kazala je Branka Bošnjak, odbornica DF-a u Glavnom gradu.

Odbornica DPS u Skupštini Glavnog grada Aet Salh nazvala je poslanicu Demokratskog fronta Branku Bošnjak političkim oportunistom i navela da je zakasnila sa inicijativom da se okriju troškovi užine u školama za djecu čije porodice su korisnici socijalne pomoći.

"Voljela bi da tako ažurna bude i replicira mi na sjednicama Parlamenta gdje bi „oči u oči“ mogli da ukrstimo argumente, ali tamo je ona nažalost, samo taster odbornica i ništa više od toga. A po njenom reagovanju, rekla bih nisam sigurna da zna da govori, ali ono što vidim je da ne zna da čita, jer nije pročitala ono što piše u obrazloženju amandamana, jer da jeste ne bi reagovala na ovaj način", kazala je Bošnjak.

Odbornica DF-a je dodala da niko ne spori da su ovaj zahtjev inicirali i NVO Roditelji, a mnogo ranije i Fondacija Banka hrane, ali "nažalost Glavni grad nije imao sluha za njihove inicijative"

"Da bi „zamazali oči javnosti“, Glavni grad je, što sam i napisala u obrazloženju, naknadno, nakon javne rasprave odlučio da opredijeli 30.000 eura, naglašavam, u participaciji troškova užine socijalno ugroženoj djeci na području Glavnog grada. Ali ta sredstva su tek osmi dio onoga koliko je potrebno da sva djeca iz te kategorije dobiju besplatan obrok. No, očigledno da je DPSu bitnije da mogu da daju, niti znamo kome, ni po kojim kriterijumima, jednokratne socijalne pomoći u iznosu od 240.000€, i da na taj način kupuju glasove od naših najsiromašnijih sugrađana, a ne da ova djeca dobiju besplatan obrok. Jer djeca, nijesu glasači, nijesu punoljetni, pa su samim tim su i manje važni Glavnom gradu. Zato je moj amandman, da Glavni grad svim socijalno ugroženim mališanima obezbijedi besplatnu užinu i da time jasno znamo gdje je 240.000€ našeg novca otišlo", kazala je Bošnjak.

Odbornica u Glavnom gradu je poručila Salh da je upravo ona ta koja zloupotrebljava ovu kategoriju stanovništva "i to brutalno", jer ih je politika DPS-a, "namjerno dovela na rub egzistencije, da bi što lakše mogli njima manipulisati i ucjenjivati ih".

Bonus video: