SD Tivat: Vlada da se pozabavi egzistencijom privrednika i odobri im subvencije

Nadaju da će premijer sljedeću posjetu iskoristiti za razgovor o kapitalnim projektima za razvoj Tivta, a ne za "demagogiju i izvinjenja"

3737 pregleda 6 komentar(a)
Tivat (Ilustracija), Foto: SZS Tivat
Tivat (Ilustracija), Foto: SZS Tivat

Socijaldemokrate Tivat saopštili su da su nezadovoljni zbog posjete premijera Zdravka Krivokapića Tivtu, koju je on iskoristio da bi posadio maslinu u znak sjećanja na preminule od koronavirusa jer su, kako kažu, očekivali da će se razgovarati o drugim temama.

Kako iz SD-a tvrde u saopštenju, očekivali su da će sa premijerom razgovarati o teškoj situaciji u kojoj se nalaze tivatski privrednici zbog uskraćivanja subvencija i da će dobiti pomoć od države.

Takođe, nadali su se "da će prvi čovjek Vlade, kao univerzitetski profesor, objasniti čelnicima Opštine Tivat da krše zakon i Poslovnik Skupštine time što nas ubjeđuju da su tri glasa za, više od tri glasa uzdržanih".

Kako se ispostavilo, svrha posjete je bilo sađenje masline ispred vjerskog objekta i iz SD-a smatraju da se ovakav čin u gradu gdje decenijama u miru žive pripadnici više vjera i nacija, može protumačiti isključivo kao namjera da se naruši međuvjerski i međunacionalni sklad.

"Socijaldemokrate ovakvim gestom premijera nijesu iznenađene, ali smo od domaćina očekivali da se prethodno zapitaju kakvu će poruku poslati svim građanima koji nijesu pripadnici pravoslavne vjeroispovijesti, a koji su izgubili članove svojih porodica u teškoj borbi sa virusom" istakli su.

Poručili su da se nadaju da će premijer sljedeću posjetu iskoristiti za razgovor o kapitalnim projektima za razvoj Tivta, a ne za "puku demagogiju i već ustaljena izvinjenja građanima, koja su se ovog puta odnosila na činjenicu da je upravo Vlada kojom predsjedava imenovala Odbor direktora „Aerodroma Crne Gore“ u kojem po prvi put nema Tivćana".

Bonus video: