Vlada da snažnije sarađuje sa manjinskim narodima

Potpredsjednik Vlade ukazao na potrebu za većim učešćem manjinskih naroda u javnoj upravi

6702 pregleda 14 komentar(a)
Abazović, Camaj i Hasanđekaj, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Camaj i Hasanđekaj, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ugostio je danas predsjednika Demokratskog saveza Albanaca Nikolu Camaja i predsjednika Skupštine Opštine Gusinje Bujara Hasanđekaja, i tom prilikom, osvrćući se na značaj manjinskih naroda u Crnoj Gori, izrazio želju za snažnijom saradnjom Vlade sa njima.

Ukazao je, kako je saopšteno iz Vlade, i na potrebu za većim učešćem manjinskih naroda u javnoj upravi.

Abazović je sa sagovornicima razgovarao o stanju u opštinama Tuzi i Gusinje i mogućnostima njihovog daljeg razvoja.

Sagovornici su se, kako se navodi, složili da će završetak rekonstrukcije puta Dinoša-Zatrijebač i otvaranje novog graničnog prelaza sa Albanijom umnogome poboljšati povezanost Podgorice, Tuzi i Gusinja, kao i smanjiti udaljenost između tih opština na svega 70 kilometara.

Abazović, Camaj i Hasanđekaj su se složili da će završetak te dionice puta donijeti mnogo bolju povezanost Glavnog grada i plavsko-gusinjskog kraja, kao i značajne mogućnosti za razvoj turizma u tim opštinama na sjeveru Crne Gore.

Sagovornici su se, dodaju iz Vlade, složili da svi javni djelatnici u ovom trenutku treba da daju maksimalan doprinos kako bi se umanjile tenzije u društvu i promovisala multietnička, multikonfesionalna i građanska država, koja treba da bude garant mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Bonus video: