"u potpunosti nejasan stav predsjedavajuće"

SNP Kotor: Svaka ishitrena i jednostrana odluka dovodi u pitanje postojanje koalicije

"Svaka isključivost vodi ka scenariju iz 2018. godine, a to nije naša želja, te odgovornost za to nose oni koji na isključivosti budu istrajavali"

6415 pregleda 14 komentar(a)
SNP (Ilustracija), Foto: SNP
SNP (Ilustracija), Foto: SNP

Povodom dešavanja na danas sazvanoj sjednici Skupštine opštine (SO) Kotor, kao i pokušaja manipulacije pojedinaca, te dovođenja u pitanje funkcionalnosti nove vlasti u Kotoru, osjećamo potrebu da pozovemo sve građane, kao i njihove predstavnike u koaliciji da se suzdrže od ishitrenih postupaka i da uvažavajući druge, uvažavaju i sebe, a sve za dobrobit Kotora, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Kotor.

Sjednica SO Kotor na kojoj je pored ostalog, tebalo da se raspravlja i o radu nadležnih u lokalnoj samouoravi u vezi sa pandemijom koronavirusa, te da bude imenovan potpredsjednik lokalnog parlementa i izabran novi sekretar SO, prekinuta je danas i prije nego što je usvojen dnevni red, jer je dio odbornika vladajuće koalicije napustio skupštinsku salu i svoje kolege ostavio bez kvoruma.

Zbog neslaganja sa time da za v.d. sekretara SO bude imenovana Snežana Barba a što je predložila predsjednica parlamenta Maja Mršulja (DSS), odbornici Ljubenko Borović (SNP) i Željko Knežević (NSD) napustili su sjednicu parlamenta.

"Socijalistička narodna partija svojim učešćem u koaliciji u Kotoru želi da dâ maksimalan doprinos u prevazilaženju svih nerazumijevanja, te da sa najboljim rješenjima doprinesemo unapređenju života u našem gradu. Realizacija brojnih projekata koji su pred nama, kao i prevazilaženje posljedica nastalih pandemijom koronavirusa, mogući su samo uz uzajamno poštovanje i kompromis svih strana, a dobrobit Kotora je naš jedini cilj. Svaka ishitrena i jednostrana odluka dovodi u pitanje postojanje koalicije. Iz tog razloga je u potpunosti nejasan stav predsjedavajuće da se ne povuče sa dnevnog reda tačka oko izbora novog sekretara SO do postizanja konsenzusa unutar koalicije. Da paradoks bude veći, na prošloj sjednici je na zahtjev DPS-a povučena tačka oko Savjeta za bezbjednost i saobraćaj, a danas to ne želi da se uradi koalicionim partnerima", ističe se u saopštenju SNP Kotor.

U saopštenju se dodaje da SNP na svim nivoima zastupa iste principe, a to su kako tvrde pravda, jednakost, sloboda i solidarnost, za koje smatraju da su univerzalni.

"Neophodno je smiriti tenzije i učvrstiti postojeću vlast koja treba da traje do kraja svog zakonskog mandata. Svaka isključivost vodi ka scenariju iz 2018. godine, a to nije naša želja, te odgovornost za to nose oni koji na isključivosti budu istrajavali. Izgradnja jakog i prosperitetnog društva jedino je moguća uz međusobno uvažavanje i kompromis, a u tom pravcu će biti i svako naše djelovanje", zaključuje se u saopštenju SNP Kotor.