Nova: Ni ove godine nije dozvoljeno polaganje vijenca u podgoričkoj kasarni, Injac ćutala na zahtjev

Nikolić je naglasio, navodi se u saopštenju Nove, da za ovakvo ponašanje Ministarstva odbrane Crne Gore, iza koga stoji premijer Krivokapić, nema zakonskog osnova, te da je ovo samo još jedan čin nastavka "bahatog, nečasnog i diskriminatorskog odnosa prema borcima.

17788 pregleda 25 reakcija 24 komentar(a)
Okupljenima nije dozvoljen ulazak u kasarnu, Foto: DF
Okupljenima nije dozvoljen ulazak u kasarnu, Foto: DF

Delegacijama udruženja ratnih veterana i boraca, Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratskog fronta, kao ni roditeljima i rodbini poginulih vojnika u NATO agresiji 1999. godine, nije dozvoljeno i ove godine da polože vijence u podgoričkoj kasarni "Marko Miljanov“ i odaju počast stradalima, kazali su iz NSD.

Okupljanju su prisustvovali i predsjednici “Udruženja boraca ratova od 1990“ i „Udruženja ratnih veterana prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije iz Crne Gore – Košare 1999“, Radan Nikolić i Ilija Mandić.

Nikolić je naglasio, navodi se u saopštenju Nove, da za ovakvo ponašanje Ministarstva odbrane Crne Gore, iza koga stoji premijer Krivokapić, nema zakonskog osnova, te da je ovo samo još jedan čin nastavka "bahatog, nečasnog i diskriminatorskog odnosa prema borcima iz devedesetih i ataka na dostojanstvo palih boraca, koji su trasirali bivši premijer Duško Marković i njegov ministar odbrane Predrag Bošković, a nastavljaju da sprovode premijer Krivokapić i ministarka Injac."

On navodi da ćutanje ministarstva na zahtjev upućen ministarki Injac za polaganje vijenaca u Danilovgradu i Maslinama baca još veću sjenku na cijeli događaj.

„Bilo bi nam drago, da zajedno sa nama vijenac položi predstavnik Ministarstva odbrane ili Vojske Crne Gore. Naglašavamo da se radi o civilizacijskom, komemorativnom, a ne političkom činu, te da ćemo ispoštovati pravila polaganja vijenaca u kasarnama kako sami odredite“, ističe se u zahtjevu boračkog udruženja upućenom Injac.

U ime saveza Demokratskog fronta obratio se Radoš Zečević i istakao da ne postoje bilo kakve prepreke da se omogući odavanje pošte izgubljenim životima u NATO bombardovanju.

Iz NSD navode da je Zečević kazao da spomenik u okviru kasarne, koji je podignut u čast palih boraca, predstavlja javno dobro i da je finansiran od boračkih udruženja i ističu da pripadnici Vojske Crne Gore nisu pristali ni da sami polože vijence na spomenik u kasarni, već su ostali na kapiji vojnog kompleksa.

Bonus video: