DPS Nikšić: Mitrović da bez odlaganja podnese ostavku

Iz nikšićkog odbora DPS-a rekli su da raste broj oboljelih, broj pacijenata kojima je potrebno kućno ili bolničko liječenje i, nažalost, broj smrtnih slučajeva

3483 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
DPS Nikšić, Foto: DPS Nikšić
DPS Nikšić, Foto: DPS Nikšić

Nikšićki odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Nikšić Marka Mitrovića da bez odlaganja podnese ostavku, kako bi ta zdravstvena ustanova na adekvatan način odgovorila zahtjevnoj epidemiološkoj situaciji.

Iz te partije su kazali da svi građani Nikšića vide da je epidemiološka situacija u tom gradu alarmantna, osim Mitrovića, koji je, kako su naveli, i za vrijeme kampanje zloupotrebljavao svoju funkciju.

Iz nikšićkog odbora DPS-a rekli su da raste broj oboljelih, broj pacijenata kojima je potrebno kućno ili bolničko liječenje i, nažalost, broj smrtnih slučajeva.

Prema njihovim riječima, u nikšićkoj bolnici vlada haotično stanje. “Gužve po čekaonicama u kojima pacijenti provode i do deset sati, sistem za kiseonik koji, prema riječima pacijenata, nije bio u funkciji, transport pacijenata na brzu ruku u druge ustanove, slika je nikšičke bolnice ovih dana, a na to Mitrović kaže da je sve pod kontrolom”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da se ono na šta su upozoravali, nažalost, obistinjuje.

“Nesposobnost v.d direktora nikšićke Opšte bolnice, kao i nadležnog Ministarstva, plaćaju građani, i to na najgori moguči način”, naveli su iz te partije.

Prema njihovim riječima, trud i rad medicinskog osoblja, koje već godinu ulaže nadljudske napore kako bi spašavali živote, bivaju otežani zbog niza propusta i neznavenosti menadžera da organizuje rad i upravlja sistemom.“Zato, zarad dobra svojih kolega i svih građana Nikšića, pozivamo Mitrovića da bez odlaganja podnese ostavku, kako bi Opšta bolnica odgovorila na adekvatan način zahtjevnoj epidemiološkoj situaciji, onako kako je to činjeno prethodne godine”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: