DPS: Krivokapić nastavlja da produbljuje podjele prebrojavanjem vjernika

"Jučerašnja tvrdnja premijera da bi neko želio da on ne bude vjernik, da on sa vjerom ne kalkuliše i da je upražnjava iz srca, za razliku od nekih koji su „ljubili krst iz koristi“, predstavlja subjektivni osjećaj i ličnu projekciju.", navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista

3146 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS

Svojim upornim insistiranjem na vjerskoj posvećenosti, čestim pretjerivanjem, i prebrojavanjem na vjernike i one koji to nijesu, Krivokapić nastavlja da produbljuje podjele u multietničkoj i multivjerskoj Crnoj Gori, poručili su u saopštenju iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Učestala i javna demonstracija vjerskih osjećanja od strane premijera sekularne Crne Gore, Zdravka Krivokapića, nerijetko prelazi granice dobrog ukusa", navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da niko nema ništa protiv vjerskih uvjerenja građanina Zdravka Krivokapića, ili bilo kojeg drugog dodavši da je, kako su rekli, legitimno biti ateista ili agnostik.

"Zato jučerašnja tvrdnja premijera da bi neko želio da on ne bude vjernik, da on sa vjerom ne kalkuliše i da je upražnjava iz srca, za razliku od nekih koji su „ljubili krst iz koristi“, predstavlja subjektivni osjećaj i ličnu projekciju.", kazali su iz DPS-a.

Navode da je upravo najveću korist od „ljubljenja krsta“ imao Krivokapić, koji je, rekli su, zahvaljujući manipulacijama oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti, sasvim slučajno, isplivao na političku scenu i postao premijer.

"Građane sekularne države ne zanima je li premijer privatno vjernik, ali kada obaveze prvog čovjeka izvršne vlasti bivaju podređene vjerskim dužnostima i obredima, kada predsjednik Vlade egoistično zadovoljava svoje vjerske potrebe a krši zdravstvene mjere i propise kojih svi građani moraju da se pridržavaju u veoma kompleksnim epidemiološkim okolnostima, onda on pokazuje da nije dorastao poslu premijera, i da ga je samo splet okolnosti – a ponajviše „ljubljenje krsta“ – doveo na tu poziciju.", zaključIli su iz DPS-a.

Bonus video: