U opoziciji reagovali na Đukanovića: Previše huškao da nas proziva

“Đukanovića, kako je najčešće slučaj, demantuje sam Đukanović,” kazali iz SDP
72 pregleda 36 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.12.2017. 07:08h

Atmosfera straha i progona je karta na koju decenijama igra Milo Đukanović, a ne njegovi politički protivnici, poručili su iz dijela opozicije.

“Previše je on huškao i pozivao na linč svega i svakoga u svojoj dvadesetosmogodišnjoj 'država - to sam ja' taktici da bi mu bilo ko povjerovao”, kazao je za “Vijesti” generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

Ističe i da Đukanović igra na kartu odbrane države od unutrašnjih neprijatelja kad god mu je “gusto”.

“I upravo je to ono što je sreća u nesreći - pošto je ovo najagresivnija paljba po istinskim opozicionarima, slobodnim medijima, civilnom sektoru i svim zdravomislećim građanima u moru njegovih manifestacija apsolutističke prirode i diktatorske moći, kraj njegove besprizorne vladavine veoma je blizu. I on ga je namirisao, pa je nikad nervozniji”, kazao je Bogdanović.

Lider Demokratske partije socijalista je u intervjuu “Pobjedi” kazao da njegovi politički protivnici i njima bliski mediji siju atmosferu straha i progona a povezao je sa pokušajem državnog udara na dan parlamentarnih izbora 2016.

On je, takođe, kazao da niko sa strane, ni Zapad ni Moskva, nikada nije vršio pritisak na njega.

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić siguran je da Đukanović ni sam ne vjeruje u teze koje stalno ponavlja.

“Jer je svjestan da atmosferu linča i progona, i straha kreiraju njegove kriminalne grupe, uvozni tabloidi i spiner majstori, ružičasti mediji i batinaši koje angažuje da čuvaju punktove u kojima DPS vrši pritisak na birače i ucjenjuje ljude”, kazao je on u saopštenju.

Mikić je pozvao bivšeg premijera da umjesto što se bavi opozicijom počne da se bavi time zbog čega su zloupotreba službenih položaja i državnih resursa, kriminalno udruživanje i organizvane kriminalne grupe postali sinonim za djelovanje i ponašanje funkcionera DPS-a.

Đukanović je u intervjuu nazvao predsjednika Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića „patološkim lažovom“ zbog tvrdnji da je krajem 2015. bivši premijer bio protiv prelazne vlade.

Iz SDP-a su u reagovanju citirali Đukanovića, koji je krajem decembra 2015 . kazao da je prelazna vlada politički ultimatum i trik opozicije da na vlast dođe bez izbora na šta neće pristati.

“Đukanovića kako je najčešće slučaj, demantuje sam Đukanović. Nama u SDP nijesu potrebne uvrede i obmane jer imamo istinu na svojoj strani”, stoji u saopštenju SDP-a.

Bonus video: