DPS Cetinje Krivokapiću: Nazivajući nečasnim Cetinjane, koji su došli da izraze protest, Vi najviše govorite o sebi

"Predsjedniče Vlade, politička kultura i državnička odgovornost, podrazumijevala bi i poštovanje i dostojan odnos prema Cetinju i Cetinjanima, ma đe da se nalazili, a ne da ih ispod svakog nivoa, prebrojavate i dijelite", kazali su iz DPS Cetinje

8995 pregleda 106 reakcija 64 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Osokoljen policijskom pratnjom i darovitošću da pomjera planine, prvi hirotonisani premijer, kao da je previdio đe je, i kod koga, juče došao. Malo mu bi što, povodom dolaska, svog i 12 mu "nedodirljivih" apostola, "ukrasi" ogradama Cetinje, već "protažirajući" zajedništvo, Krivokapić, onako zanesen, Cetinjane podijeli na časne i nečasne, kazali su iz cetinjskog odbora Demokratske partije socijaliste (DPS).

"Na poruku okupljenih građana: "Nećeš kao što si mislio, jer ovo je Cetinje Zdravko, Krivokapić je odgovorio "časni Cetinjani su ostali kući!" Predsjedniče Vlade, politička kultura i državnička odgovornost, podrazumijevala bi i poštovanje i dostojan odnos prema Cetinju i Cetinjanima, ma đe da se nalazili, a ne da ih ispod svakog nivoa, prebrojavate i dijelite. Građani Cetinja, predsjedniče Vlade, istinski su baštinici i čuvari istorijskog, kulturnog i nacionalnog bića države Crne Gore. Zato, nazivajući nečasnim Cetinjane, koji su došli da sa razlogom, izraze protest, Vi najviše govorite o sebi", navodi se u nepotpisanom saopštenju DPS Cetinje.

Kako tvrde, Krivokapić se svojim djelovanjem za kratko vrijeme potrudio da naruži pojam i veličinu časti.

"Šta reći za premijera, koji na istom tom Cetinju prizna da se on pitao, Crne Gore ne bi ni bilo! Svak je rođen da po jednom umre čast i bruka žive dovijeka, veli Njegoš, g. Krivokapiću! A, Cetinjani vam poručuju: Ne dijelite nas, Zdravko, to vam neće proći! Cetinje i Cetinjani nijesu bili i neće nikada biti Vaše političko uporište, ma koliko se jeftinim populizmom trudili da dijelite etičke tirade o časnim i nečasnim. Cetinje je vazda bilo časno uporište Crne Gore", zaključuju iz DPS-a.

Bonus video: