Vuković: Nelegitimni gradonačelnik Nikśića uporan u obmanjivanju domaće i međunarodne javnosti

"Pod impresivnim projektom, Grbović je naveo kolektor za prečišćavanje otpadnih voda, koji je finansiran iz evropskoh fondova, a koji je otvoran "tek" četiri puta"
67 pregleda 5 komentar(a)
Nemanja Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Nemanja Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 10.12.2017. 14:48h

Uporan je ovih dana nelegitimni gradonačelnik Nikśića u obmanjivanju i domaće i međunarodne javnosti, saopštio je danas Nemanja Vuković, potpredsjednik Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Nikšić.

"U posljednjoj izjavi, uzurpator kabineta gradonačelnika Nikšića pohvalio se nekim "impresivnim projektima" i najavio realizaciju novih. Pod impresivnim projektom, Grbović je naveo kolektor za prečišćavanje otpadnih voda, koji je finansiran iz evropskoh fondova, a koji je otvoran "tek" četiri puta. Navedeni kolektor još uvijek nije pušten u rad, a progutao je više eura nego što će prečistiti kubika otpadnih voda u narednih 10 godina. Nelegitimni gradonačelnik najavio je i rješavanje problema čvrstog otpada, vjerovatno misleći na zatvaranje deponije Mislov Do, koja ima status privremene već 13 godina. Važno je napomenuti da privremena deponija funkcioniše bez saglasnosti Ministarstva održivog razvoja i turizma, i da je na snazi grubo kršenje Zakona o upravljanju otpadom. Najavljeni projekat će, vjerujem, proći jednako slavno kao i kolektor za prečišćavanje otpadnih voda i biti završen u roku taman kao što je rekonstrukcija gradskog trga. Ako realizaciju projekta ne otpočnu pet puta i svečano ga otvore sedam puta, ne računa se da su radili", istakao je Vuković.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović je 6. decembra kazao da predstoji rješavanje pitanja komunalnog otpada.

Vuković je dodao da ne mogu ni Evropska unija (EU), ni strani investitori i donatori, ni poreski obveznici obezbijediti onoliko novca koliko perjanice DPS mogu pokrasti.

"Iz navedenog možemo zaključiti da ova vlast nema kapacitet da zatvori pregovaračko poglavlje o zaštiti životne sredine sve do 2030. godine, što je nedavno potvrdio i ministar, a samim tim ni da uvede Crnu Goru u zajednicu evropskih država. Ovakav "impozantan" razvoj Nikšića kod mene je izazvao potrebu da postavim par pitanja uzurpatoru gradonačelnikovog kabineta: Možete li se, gospodine Grboviću, pohvaliti rezultatima lokalnih izbora u državi kandidatu za članstvo u EU, na kojima je bilo i pored neviđeninih pritisaka, prijetnji i ucjena, izašlo tek 45% građana, i bilo 11% nevažećih listića? Možete li se pohvaliti šamarom koji ste Vi i Vaš šef Đukanović dobili od građana Nikšića prije 9devet mjeseci? Je li za pohvalu činjenica da ste u poslednjih devet mjeseci u Nikšiću, i to za Dan opštine, presjekli crvenu vrpcu na otvaranju privatne benzinske pumpe i na otvaranju privatnog supermarketa, u kojem, u momentu otvaranja, nije bio ni jedan novozaposleni? Možete li se, gospodine Grboviću, pohvaliti procentom nezaposlenih u našoj opštini koji je u rapidnom rastu? Je li za pohvalu činjenica da u prethodnih 5 godina imamo 3100 manje zaposlenih? Zašto ne pomenete onih 40 000 novih radnih mjesta koje je vaš šef Đukanović obećao u Nikšiću 2012. godine? Možete li se pohvaliti javnim dugom od 40 miliona eura, a obećali ste, 2013. godine kada ste došli na vlast, da ćete javni dug u roku od dvije godine svesti na nulu? Možete li se pohvaliti troškovima reprezentacije i nemilosrdnim rasipanjem na račun građana, dok 4 porodice štrajkuju ispred zgrade Opštine zato što ste ih upravo Vi, gospodine Grboviću, izbacili na ulicu?", zaključio je Vuković.

Bonus video: