pozvao nadležne da investitore privedu pravdi

Rađenović: Investitori hotela As su krak hobotnice DPS

"Nega tours Montenegro" su jedan od krakova hobotnice DPS-a koja još uvijek pokušava da oživi. Naime, oni tvrde da za 18 godina nisu imali vremena da završe rekonstrukciju hotela jer su, kažu, bili zastrašivani od samog vrha", naglasio je Radjenović

5733 pregleda 6 komentar(a)
Rađenović, Foto: SNP CG
Rađenović, Foto: SNP CG

Lider budvanskog SNP Krsto Rađenović pozvao je nadležne da investotore na hotelu As u Perazića dolu privedu pravdi, ocijenivši da su krak hobotnice DPS.

"Svjedoci smo ovih dana da se pred Višim sudom u Podgorici vodi krivični postupak zbog davanja lažne garancije koju su za rekonstrukciju hotela AS u Perazića dolu, dali vlasnici Nega Tours-Montenegro, zbog čega je oštećen državni budžet. SNP smatra da Vlada Crne Gore treba pod hitno da reaguje po ovom pitanju jer, po svoj prilici, tu nisu čista posla.Takozvani investitori "Nega tours Montenegro" su jedan od krakova hobotnice DPS-a koja još uvijek pokušava da oživi. Naime, oni tvrde da za 18 godina nisu imali vremena da završe rekonstrukciju hotela jer su, kažu, bili zastrašivani od samog vrha", naglasio je Radjenović.

On je naglasio da se postavlja pitanje zašto ovaj slučaj nije procesuiran od strane državnog tužioca, s obzirom da se radi o stravičnim pritužbama.

"Ili se, pak, radi o običnim klevetama? Interesuje nas da li su investitori "iz straha" doveli svoju firmu do vrha liste najrizičnijih firmi za poslovanje na prostoru jugoistočne Evrope? Uostalom, s pravom se postavlja pitanje da li sve to ima veze sa finansiranjem političke kampanje DPS-a od 2002. do 2016. godine, koje je podrazumijevalo i organizovanje najbludnijih žurki u suorganizaciji sa vrhom DPS-a po bjelosvjetskim gradovima? Smatramo da je neophodno da se vlasnici firme Nega tours Montenegro, privedu licu pravde, dok se cio slučaj ne riješi, kako ne bi uticali na svjedoke. Podsjećamo da je iz ruske Sberbanke potvrđeno da je u pitanju lažna garancija od nekoliko miliona eura, čime je ova firma pribavila imovinsku korist a na štetu državnog budžeta", zaključio je Rađenović.

Preporučujemo za Vas